Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΣΕΒ: Τριμερή διαπραγμάτευση για τον κατώτερο μισθό - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Θέμα ανταγωνιστικότητας θέτει ο Θ. Φέσσας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη (INTIME NEWS)
Υπέρ της τριμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και της κυβέρνησης για τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού τάχθηκε με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.
 
«Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί μεγάλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, και ενδιαφέρεται να υπάρχουν σωστές εργασιακές σχέσεις» ανέφερε ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε, ότι «η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι προς όφελος όλων, των εργαζομένων της πολιτείας και φυσικά των επιχειρήσεων».
Ο επικεφαλής του ΣΕΒ σημείωσε πως η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έχει άμεση εξάρτηση με τους κλαδικούς μισθούς.
«Το θέμα του κατώτερου μισθού έχει μεγάλη κλαδική εξάρτηση» σημείωσε και τόνισε ότι «υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι καταβάλλουν μεγαλύτερο μισθό από τον σημερινό κατώτερο μισθό και κλάδοι οι οποίοι δεν θα είναι ανταγωνιστικοί καταβάλλοντας έναν υψηλό κατώτερο μισθό».
Τέλος, πρότεινε στη διαπραγμάτευση για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας να μετέχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ.GRΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr