ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Εκδήλωση καινοτομίας Innovation Forum 2014 στις 19-21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Την πολυήμερη εκδήλωση καινοτομίας Innovation Forum 2014 διοργανώνουν το Money Show και το τεχνολογικό portal "Καινοτομία" στις 19-21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Hliton), στο πλαίσιο της εκδήλωσης Money Show Athens 2014. Η Εκδήλωση περιλαμβάνει Έκθεση Καινοτομίας και Design (Exhibition), Ημερίδες για θέματα Καινοτομίας (Workshops) και Συνέδριο Καινοτομίας (Conference). Κύριος στόχος του Innovation Forum 2014 είναι η συνέργεια κρατικών και ιδιωτικών φορέων.
Στη διάρκεια των Ημερίδων ενδεικτικά θα παρουσιαστούν θέματα Κατοχύρωσης Βιομηχανικής & Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Μεταφοράς Τεχνολογίας και Κατοχύρωσης Εμπορικών Σημάτων. Επίσης, θα παρουσιαστούν Venture Capitals, Θερμοκοιτίδες και Επιχειρηματικοί Επιταχυντές, Spin-offs Ελληνικών Ερευνητικών Κέντρων, Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων και άλλα ενδιαφέροντα θέματα για ερευνητές, ευρεσιτέχνες και για επιχειρηματίες.
To Innovation Forum 2014 έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει στον ίδιο εκθεσιακό χώρο όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κρατικοί και ιδιωτικοί Φορείς Υποστήριξης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας, Χρηματοδότησης, Έρευνας & Τεχνολογίας / Καινοτομίας, Παροχής Υπηρεσιών.
Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Enterprise Europe Network-Hellas, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και το Thessaloniki Smart Up Innovation Hub υποστηρίζουν το Innovation Forum και θα συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου (13:30-16:00) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) με θέμα"Πρωτοβουλίες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την Προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας" (Lobby 1 - THALIA 1). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι καινοτομικές δραστηριότητες του Ινστιτούτων του ΕΙΕ στους τομείς των ανθρωπιστικών, φυσικών και τεχνικών επιστημών. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, για την υποστήριξη της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας, όσον αφορά τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων (το ΕΚΤ υποστηρίζει ενεργά την καινοτομία και επιχειρηματικότητα ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ορίζοντας 2020).
Το Innovation Forum 2014 έχει συμπεριληφθεί στις Εκδηλώσεις Business Angels Week που διοργανώνονται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τις Εκθέσεις Brussels Innova και iENA, το Innovation Forum και το Global Innovation Forum.

ΠΗΓΗ
: EKT

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

________________________________________

Σήμερα το Συνέδριο των Αναλογιστών της Κύπρου - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  Yπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την καθολική υποστήριξη του ασφαλιστικού κλάδου και άλλων συναφών τομέων  παροχής υπηρεσιών πραγματοποιείται σήμερα το  ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου. Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι Munich Re και Swiss Re (Platinum χορηγοί) και Carpender Turner (χρυσός χορηγός).
Πρόκειται για το δεύτερο Συνέδριο του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου(CAA), με τη συμμετοχή Αναλογιστών από τις εθνικές αναλογιστικές ενώσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και επαγγελματιών από συναφείς βιομηχανίες.
Η εκδήλωση φιλοξενείται από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που έχουν σχέση με το επάγγελμα του αναλογιστή και στα οποία τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και  άλλοι επαγγελματίες, μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο και συνεισφορά, όπως:
• Η εφαρμογή ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο αντίκτυπός του στην ιδιωτική ασφάλιση
• Η επικείμενη εφαρμογή του Solvency II στην ασφαλιστική βιομηχανία της ΕΕ και οι επιπτώσεις του στην τοπική ασφαλιστική βιομηχανία και οικονομία
• Οι Εξελίξεις στον κλάδο των συντάξεων και ο ρόλος του 2ου και 3ου πυλώνα
• Ενημέρωση σχετικά με τα ΔΠΧΠ
Τα παραπάνω θέματα καλύπτουν σημαντικούς τομείς της χάραξης πολιτικής και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπεύουν επίκαιρα θέματα που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη-μέλη, στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.
Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρουhttp://www.actuaries.org.cy/

ΠΗΓΗ: AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  

________________________________________

Συνέδριο για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  


Στρατηγικό συνέδριο με τίτλο «Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας- Σύγχρονες πόλεις και ανταγωνιστικότητα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πανόραμα.

Το συνέδριο που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) σε συνεργασία με τη Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και την Boussias Communications, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο για διάλογο αναφορικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Περιφέρεια και την αναβάθμιση των αστικών υποδομών, με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργικότητας των πόλεων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Το Συνέδριο υλοποιείται βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Στόχος του Συνεδρίου
Η ευρωπαϊκή επιδίωξη κοινωνικής και εδαφικής συνοχής νοηματοδοτείται και υλοποιείται διαμέσου εμφατικά εντεινόμενων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Η Συνθήκη της Λισαβόνας αποτυπώνει την αναγκαιότητα του ενισχυμένου ρόλου των περιφερειών. Η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες ενίσχυσης της αναπτυξιακής προοπτικής των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου με συγκριτικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, προϋποθέτει την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των τοπικών κοινωνιών και των Αρχών της Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Το Συνέδριο δίνει έμφαση στο νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την εξωστρέφεια την ενεργειακή επάρκεια και την καινοτομία στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Αναφέρεται σε θέματα σχετικά με:
-σύγχρονες αστικές υποδομές και ενεργειακή επάρκεια για τη δημιουργία «έξυπνων & ανθρωπίνων» πόλεων,
-την επιχειρηματικότητα, τις δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας και την διαφανή προσέλκυση χρηματοδότησης και επενδύσεων.

Πραγματεύεται την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον υψηλόβαθμων στελεχών του Ελληνικού Επιχειρηματικού & Πολιτικού κόσμου, της Περιφερικής Διοίκησης, των Θεσμικών Φορέων, με βούληση ουσιαστικής επικοινωνίας και συμβολής στον γόνιμο διάλογο για τον προσδιορισμό των δυναμικών παραγόντων ανάπτυξης της Οικονομίας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου, διαπνέεται από την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στη Βόρεια Ελλάδα ως μοχλού ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και περιλαμβάνει:
1. Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα
Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας και η ανάδειξη νέων προτύπων επιχειρηματικότητας αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη διεξόδου από την οικονομική στασιμότητα.
Η αξιοποίηση της γνώσης και του ταλέντου των νέων ανθρώπων, οδήγησε στη σύσταση Νεοφυών επιχειρήσεων, απόρροια της  κινητοποίησης και ενθάρρυνσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Η σχετική θεματολογία πραγματεύεται τη διαχείριση έξυπνων Πόλεων και την αναγωγή τους σε πρότυπα κοινωνικών και επιχειρησιακών μοντέλων αστικής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα:
-Η Βιωσιμότητα και δυνατότητες ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.
-Οι Επενδυτικές ευκαιρίες που συνδέονται με τη δραστηριότητα καινοτόμων επιχειρήσεων.
-Ο Εξωστρεφής προσανατολισμός των Ελληνικών επιχειρήσεων, με στόχο τη διείσδυση στην Ελληνική και στη διεθνή αγορά.
-Η αξιοποίηση Υπηρεσιών, Εφαρμογών και Τεχνολογιών αιχμής, ως βέλτιστες πρακτικές αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.
-Η χρηματοδότηση και η χρηματοοικονομική επάρκεια, ως παράγοντες αύξησης των εξαγωγών, των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας.
-Πληροφορική, νέες τεχνολογίες και αστικός χώρος
-Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός σε τοπική κλίμακα
-Καινοτόμοι τρόποι προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, διαδραστική επικοινωνία με τους καταναλωτές.

2. Πρωτογενής Παραγωγή, Ποιοτικός Τουρισμός και Εξωστρέφεια
Η αυξημένη παρουσία τοπικών προϊόντων στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, ως απόρροια της αναβάθμισης των τεχνολογιών και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή καθώς και το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης μέσα από τον τουρισμό, αποτελούν μείζονα ζητήματα για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
Εντός του πλαισίου αυτού αναλύεται ουσιώδης θεματολογία που αναφέρεται σε :
-Τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας για τα τοπικά προϊόντα.
-Σύγχρονες τάσεις στην αναμόρφωση της πρωτογενούς παραγωγής.
-Αγροτική οικονομία, αγροτικός χώρος στο διεθνές περιβάλλον
-Κοινή αγροτική πολιτική, διεθνείς διαστάσεις αγροτικής και τοπικής ανάπτυξης
-Ανάδειξη των πόλεων της Περιφέρειας σε υψηλού επιπέδου και «all year round» τουριστικούς προορισμούς.
-Τουριστική περιφερειακή πολιτική
-Θαλάσσια και Παράκτια οικονομία
Οι παράγοντες αυτοί και οι δυνατότητες βελτίωσής τους, με κόμβο την Τοπική αυτοδιοίκηση, τα τοπικά Επιμελητήρια, θα συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, της αγοράς, κρατικών και άλλων Φορέων, των Συνδέσμων Εξαγωγέων κ.α.

3. Επενδύσεις σε Υποδομές και Ενεργειακή Επάρκεια
Η θεσμική μεταρρύθμιση και η δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού πλαισίου υλοποίησης των επιχειρηματικών στόχων ανάπτυξης, ως ικανή και αναγκαία συνθήκη ενίσχυσης των Υποδομών και της Εργειακής επάρκειας της Χώρας.
-Η Αναδιάρθρωση του μείγματος ενεργειακών πηγών, φιλικότερων προς το Περιβάλλον (φυσικό αέριο, βιοκαύσιμα, αιολική ενέργεια) ως παράγοντας ενεργειακής αυτάρκειας και αυτονομίας.
-Η συμβολή της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της διαχείρισης ανακυκλούμενων υλικών στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
-Ο στρατηγικός σχεδιασμός αναβάθμισης των υποδομών της χώρας και ανάπτυξης παροχής υψηλού επιπέδου Υπηρεσιών.
-Οι επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών Ομίλων της χώρας, η Ενεργειακή πολιτική και Κοινωνικά τιμολόγια.
-Επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου, βάσει των δυνατοτήτων συγκεκριμένων κλάδων, έχοντας ως βασικούς πυλώνες: ενέργεια – φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ, επενδύσεις σε υποδομές ανάπτυξης, ενεργειακή επάρκεια, ανταγωνιστικά τιμολόγια, με στόχο την ενδυνάμωση των ελληνικών βιομηχανιών.

4. Ανθρώπινες Πόλεις, Αγορά Εργασίας και Αναβάθμιση του Βιοτικού Επιπέδου των Πολιτών
Η είσοδος νέων τεχνολογιών και η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων πόλεων, προσανατολίζει τη Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αειφόρων μοντέλων ανάπτυξης με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών.
Τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτήν την ενότητα αφορούν σε:
- Βελτίωση των υποδομών, με στόχο την αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογιών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.
-Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών
-Ευφυείς πόλεις – Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και Περιφέρεια
-Επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς όπως ανακύκλωση, διαχείριση αποβλήτων, οδικά δίκτυα, έξυπνα κτίρια κ.α.
-Ανθρώπινο Κεφάλαιο & Εκπαιδευτική Πολιτική
-Κοινωνικό κεφάλαιο, παράδοση

Σε ποιους απευθύνεται
Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπροσώπους της αγοράς, υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρήσεων της χώρας, ανώτατους διπλωμάτες χωρών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και χωρών εις τις οποίες υπάρχει ελληνικό επενδυτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, θεσμικούς, κυβερνητικούς και εκπροσώπους των πολιτικών χώρων, μέλη των Eπιμελητηρίων, τραπεζίτες και καινοτόμους επιχειρηματίες.

Πληροφορίες:
Γεωργία Βλάχου, τηλ: 210 7289000, e-mail: g.vlachou@tsomokos.gr
Ειρήνη Γκίνη, τηλ: 210 6617777 (156), e-mail: igkini@bussias.com
Συμμετοχές:  Ειρήνη Φαφούτη, τηλ: 210 6617 777 (εσωτ. 229), email: ifafouti@boussias.com


ΠΗΓΗ: AGRO NEWSΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr