ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣΕργα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1 δις ευρώ σε κτίρια του δημοσίου , νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό δρόμων ,ανακοίνωσε ο Γ. Μανιάτης.-Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  
http://elliniki-metafrastiki.gr/

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  

Σχέδιο για επενδύσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια του Δημοσίου με αξιοποίηση κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, από τις οποίες προβλέπεται να δημιουργηθούν 15.000 νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε σήμερα, έπειτα από συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζών, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το πρόγραμμα αφορά επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας μεταξύ άλλων σε νοσοκομεία, σχολεία, αντλιοστάσια, κολυμβητήρια, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό δημοτικών και εθνικών οδών.
Οι επενδύσεις θα αποπληρωθούν από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει από αυτές και η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει το 40 %.

Θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ απο το νέο ΕΣΠΑ 

Το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια θα απορροφήσει 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής εξοικονόμησης ενέργειας. Οι άλλοι δύο είναι η εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος για επαγελματικά κτίρια και η συνέχιση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ Οίκον» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προηγούμενου ΕΣΠΑ.
Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι ωφελημένοι από τις δράσεις αυτές είναι εκτός από τους καταναλωτές ενέργειας, το περιβάλλον, η οικοδομή, η απασχόληση και η εθνική οικονομία ενώ σημείωσε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες για τις εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας παράγονται σε ποσοστό 70 - 75 % από ελληνικές βιομηχανίες.
Τόνισε δε ότι στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση που υπεβλήθη πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομικών για φοροαπαλλαγή 15.000 ευρώ για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ θα οδηγήσει σε αύξηση και όχι μείωση των εσόδων του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: THE TOC TIMES OF CHANGE
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  


_________________________________________________________________________________


ΣΑΤΕ: Να αποφευχθεί η εμπλοκή στα δημόσια έργα – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  
http://elliniki-metafrastiki.gr/

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  

Τον κίνδυνο να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην υλοποίηση των δημόσιων έργων, αρμοδιότητας του ΥΠΥΜΕΔΙ, εξαιτίας των εκτεταμένων αλλαγών που επιφέρει ο νέος οργανισμός του υπουργείου, επισημαίνει με επιστολή του ο ΣΑΤΕ προς τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως σημειώνει ο ΣΑΤΕ σε ανακοίνωσή του, ο νέος οργανισμός του υπουργείου (ΠΔ 109/2014) δημοσιεύτηκε στο τέλος Αυγούστου και η ισχύς του ξεκινά στο τέλος Οκτωβρίου. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση όλων των υφιστάμενων διευθύνσεων και τη συγκρότηση νέων, πολύ λιγότερων, αλλά και την κατάργηση πολλών περιφερειακών διευθύνσεων και τη συγκέντρωσή τους στις κεντρικές υπηρεσίες. Όπως είναι επόμενο, από την εφαρμογή του νέου οργανισμού δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση, καθώς ακόμη δεν έχουν οριστεί διευθυντές, τμηματάρχες, επιβλέποντες, επιτροπές παραλαβής, υπόλογοι  κλπ ενώ για την ομαλή συνέχιση των έργων απαιτείται η εκ νέου έκδοση σωρείας διοικητικών αποφάσεων ανά έργο.

Δεδομένου, όπως επισημαίνει ο ΣΑΤΕ, ότι διατρέχουμε το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, περίοδο κατά την οποία τακτοποιούνται οι πιστώσεις των έργων, εγκρίνονται και υπογράφονται οι πιο σημαντικές πιστοποιήσεις, κι ακόμη, δεδομένου ότι τα θέματα πληρωμών και πιστώσεων τα διαχειρίζονται οι διευθυντές της προϊστάμενης υπηρεσίας, οι οποίοι όχι μόνο προβλέπεται να αλλάξουν, αλλά στο εξής θα εδρεύουν όλοι στην Αθήνα, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ανησυχία των εργοληπτών που υλοποιούν έργα του ΥΠΥΜΕΔΙ ανά την Ελλάδα.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα σημαντικότατα προβλήματα στην επίβλεψη, αλλά και στην αποπληρωμή των εργασιών στο κρίσιμο αυτό διάστημα, ο ΣΑΤΕ προτείνει τη νομοθέτηση μεταβατικής περιόδου μετά το τέλος Οκτωβρίου, κατά την οποία θα διατηρηθούν οι αρμοδιότητες των παλαιών διευθυντών, προϊσταμένων, επιβλεπόντων, υπολόγων κ.α. για όσα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, για την εύρυθμη έκδοση όλων των απαιτούμενων διοικητικών αποφάσεων για κάθε έργο και, οπωσδήποτε, μέχρι την αντικατάστασή τους από τους νέους, σύμφωνα με τον καινούργιο οργανισμό.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  
______________________________________________________________________

Αχαία: Την 1η Δεκεμβρίου λήγουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών» - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr 
50.000.000 ευρώ για ολόκληρη τη χώρα

Νέα πρόσκληση 50 εκατ. ευρώ για μικρά δημόσια έργα στην ελληνική περιφέρεια εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ ώστε να προχωρήσουν σε αιτήσεις οι δικαιούχους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ Βαθμού για την υποβολή προτάσεων ένταξης. Προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Μέτρων 321: «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό» και 322:«Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών» του Π.Α.Α. 2007-2013.
Σύμφωνα με την επιστολή ενημέρωσης που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Δημήτριος Ιατρίδης, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν στις ακόλουθες δράσεις (δημόσια έργα) των μέτρων:
«ΜΕΤΡΟ 321:
• Ταμίευση και αξιοποίηση για γεωργική χρήση επιφανειακών απορροών (μικρά φράγματα, λιμνοδεξαμενές, εμπλουτισμός υπόγειων υδροφορέων, ομβροδεξαμενές κ.α.).
• Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων, αντλιοστασίων, δεξαμενών και κάθε επέμβαση που μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση ύδατος.
• Μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (π.χ. Αγροτική οδοποιία που εξυπηρετεί γεωργικές ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις). Επιτρέπεται μόνο ασφαλτόστρωση με διατομή από 4μ έως 6μ.
• Προστασία γεωργικών εκμεταλλεύσεων από φαινόμενα υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων (Έργα διευθέτησης χειμάρρων (εκτός οικισμού παρεμβάσεις), Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας).
• Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία.

Όσον αφορά στα έργα υποδομής μικρής κλίμακας (μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδατικών πόρων, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις κ.α.) το συνολικό επιλέξιμο κόστος ανά πρόταση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 500.000 € (πλέον Φ.Π.Α.). Για τις υπόλοιπες δράσεις το συνολικό επιλέξιμο κόστος ανά πρόταση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 € (πλέον Φ.Π.Α.).

ΜΕΤΡΟ 322:
• Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων (ενδεικτικά οι εργασίες πρέπει να περιλαμβάνουν: διαμόρφωση υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις –πεζοδρομήσεις, υπογειοποίηση καλωδίων, δενδροφυτεύσεις, εγκατάσταση πρασίνου, κατασκευή βρύσης, τοποθέτηση παιδικής χαράς κ.α.).
Βασική προϋπόθεση για την ένταξη και υλοποίηση των έργων είναι η ύπαρξη μελέτης συνολικής θεώρησης αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης και ανάδειξης του οικισμού ή η ύπαρξη σχεδίου αναβάθμισης αυτού (Παράρτημα 5). Οι επεμβάσεις πρέπει να είναι συλλογικές και όχι αποσπασματικές.
Το μέτρο δεν εφαρμόζεται σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς.
Κατά προτεραιότητα θα εντάσσονται περιοχές στις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα βασικά δίκτυα (π.χ. ύδρευσης, αποχέτευσης).
Για τις ανωτέρω παρεμβάσεις το συνολικό επιλέξιμο κόστος ανά πρόταση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 € (πλέον Φ.Π.Α.).
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη στα εν λόγω Μέτρα θα χρηματοδοτηθούν κατά μέσο όρο κατά 9,62% από Εθνικούς πόρους και κατά 90,38% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) σύμφωνα με το ισχύον Πρόγραμμα και όπως αυτό ισχύει κάθε φορά.
Ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός (εθνική + κοινοτική συμμετοχή) που διατίθεται συνολικά για τη χρηματοδότηση των πράξεων με την παρούσα επιστολή είναι:
- για το μέτρο 321: 30.000.000ΕΥΡΩ (τριάντα εκατομμύρια ευρώ) πλέον Φ.Π.Α.
- για το μέτρο 322: 20.000.000 ΕΥΡΩ (είκοσι εκατομμύρια ευρώ) πλέον Φ.Π.Α.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων αρχίζει την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας επιστολής και λήγει στις 01/12/2014 και ώρα 15:00.»

ΠΗΓΗ:  PATRAS TIMES 

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr 

_____________________________________________________________________
Δυτική Ελλάδα: Στις 27 Ιανουαρίου 2015 η δημοπράτηση για το Πάτρα-Πύργος, το 2018 σε λειτουργία - ΔΕΙΤΕ αναλυτικά ποιές εργασίες θα γίνουν - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Οικονομία
Ξεκινά επίσημα η διαγωνιστική περίοδος για το έργο

Δημοσιεύθηκε και επίσημα η προκήρυξη της δημοπράτησης ολοκλήρωσης του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος.
Το έργο θα ξεκινά από τον Κόμβο Μιντιλογλίου (πέρας της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας) και θα τερματίζει στον Κόμβο Εισόδου Πύργου.

Τα στοιχεία της δημοπράτησης που δίνει σήμερα το ypodomes.com είναι διαφωτιστικά.
Η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι στις 27 Ιανουαρίου 2015.
Το πιο σημαντικό στοιχείο της δημοπράτησης είναι ο απαιτούμενς χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου που ορίστηκε σε 36 μήνες.
Ουσιαστικά το έργο αν ξεκινήσει μέσα στο 2015, στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018 και όχι μέσα στο 2016 που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα.

Το κόστος του έργου είναι 443εκ.ευρώ (ποσό που περιλαμβάνει και ΦΠΑ). Το μήκος του έργου είναι 75 χιλιόμετρα. Στο έργο θα πρέπει να προστεθούν περίπου 30εκ.ευρώ για απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), 7 ανισόπεδους κόμβους, 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδούς, καθώς και έργα για την βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου με σημαντικά κέντρα οικονομικής σημασίας (Αρχαία Ολυμπία, Λιμάνι Κυλλήνης, Αεροδρόμιο Αράξου και Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας).

Στο τμήμα Πάτρα -Πύργος έχει ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και εντός του έτους θα συντελεστούν και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα προς κατασκευή έργα είναι:
(α) Αυτ/μος Πάτρα – Πύργος, συνολικού μήκους 74,76 km, από τα οποία τα 13,09 km περίπου (Χ.Θ. -0+287,58 ~ Χ.Θ. 12+800) αποτελούν διαπλάτυνση και βελτίωση της χάραξης της υφιστάμενης Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος, ενώ τα υπόλοιπα 61,67 km περίπου (Χ.Θ. 12+800 ~ Χ.Θ. 74+499) διαμορφώνονται με νέα χάραξη.
(β) Οχτώ (8) Ανισόπεδοι Κόμβοι: Μιντιλογλίου (Χ.Θ. -0+002), ΒΙ.ΠΕ. (Χ.Θ.6+940), Κάτω Αχαϊας (Χ.Θ. 17+734), Βάρδας (Χ.Θ. 33+036), Κυλλήνης (Χ.Θ. 46+016), Γαστούνης (Χ.Θ. 53+676), Αμαλιάδας (Χ.Θ. 62+679) και Πύργου (Χ.Θ. 73+843).
(γ) Νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι και κάθετοι δρόμοι.
(δ) Λοιπά συνοδά έργα, δηλ. έργα αποχέτευσης ομβρίων - αποστράγγισης, έργα σήμανσης – ασφάλισης – περίφραξης, μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα (γέφυρες, Άνω και Κάτω Διαβάσεις, οχετοί, τοίχοι, κ.λπ.), έργα περιβάλλοντος, εγκαταστάσεις οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότησης, δικτύων άρδευσης – πυρόσβεσης, κ.λπ.
(ε) Εργασίες που υπολείπονται στα προσφάτως κατασκευασμένα / ημικατασκευασμένα τεχνικά (γέφυρες, Άνω / Κάτω Διαβάσεις, οχετοί) για την έντεχνη ολοκλήρωσή τους.
(στ) Εργασίες πρασίνου.
(ζ) Προσωρινές παραλλαγές οδών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διάρκεια κατασκευής των έργων.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΟ
Μέσα στην προκήρυξη περιγράφεται και το δικαίωμα προέραισης που ο κύριος του Εργου μπορεί να ασκήσει δικαίωμα προαίρεσης για επί πλέον ποσό μέχρι 18 000 000 EUR (με ΦΠΑ). Το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός του Συμβατικού χρόνου εκτέλεσης του Εργου και θα αφορά στην εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση εργασιών εκτός αυτού για την βελτίωση υπαρχόντων ή και την υλοποίηση νέων συνδέσεων του με σημαντικά κέντρα της περιοχής (Αεροδρόμιο Αράξου, ΒΙΠΕ Πατρών, Λιμένας Κυλλήνης, Κόμβος Αρχαίας Ολυμπίας επί της Περιμετρικής Οδού Πύργου).

Το δικαίωμα προαίρεσης θα περιλαμβάνει τα παρακάτω προς κατασκευή έργα (συμπεριλαμβανομένων των μελετών):
1. Ανακατασκευή οδοστρώματος υφιστάμενης οδού μήκους 3,3χλμ. περίπου, από Α.Κ.ΒΙ.ΠΕ. μέχρι την είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας,
2. Κατασκευή νέου ανισόπεδου κόμβου Αράξου μέσω της Κάτω Διάβασης στη χ.θ.27+045, διαπλάτυνση οδού μήκους 2,7χλμ. από το νέο κόμβο μέχρι τη Ν.Ε.Ο. Πάτρας - Πύργου και ανακατασκευή οδοστρώματος της υφιστάμενης οδού μήκους 9χλμ. περίπου, από Λάππα μέχρι Άραξο,
3. Διαπλάτυνση οδού μήκους 3,5χλμ. περίπου, από Α.Κ.Κυλλήνης μέχρι την διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. και ανακατασκευή του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. μήκους 3χλμ. περίπου,
4. Ανακατασκευή του οδοστρώματος της Ν.Ε.Ο. Πάτρας - Πύργου μήκους 8χλμ. περίπου, από τον Α.Κ.Πύργου μέχρι τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία,
5. Προσαρμογή της κάθετης οδού του Α.Κ. Αμαλιάδας στη νέα, προβλεπόμενη από το Σχέδιο Πόλεως, οδό,
6. Αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Αρχαίας Ήλιδας μήκους 6,3 χλμ περίπου από τον κόμβο Γαστούνης έως τα φανάρια της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου με την ανακατασκευή οδοστρώματος, τη διαγράμμιση της οδού και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της όπου απαιτείται.

ΠΗΓΗ:  THE BEST NEWS

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
_____________________________________________________________________
Αγανάκτηση από τους Εργολήπτες για το άσχετο νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα  - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Αγανάκτηση για τα Δημόσια Έργα
Την αγανάκτηση τους για τον ξαφνικό, όπως τον χαρακτηρίζουν θάνατο, του εθνικού συστήματος παραγωγής Δημόσιων Έργων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση τους οι εργολήπτες Δημόσιων Έργων ολόκληρης της Κρήτης.
Στην ανακοίνωση τους οι Εργολήπτες εκτιμούν πως η κυβέρνηση προχωρεί στον αφανισμό του κλάδου, ενώ την καλούν να αναπροσαρμόσει το Σχέδιο Νόμου και να αλλάξει τις πολιτικές της για το διαχωρισμό των έργων κάτω του κοινοτικού ορίου.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:
Οι εργολήπτες Δημοσίων Έργων της Κρήτης σε παγκρήτια Συνέλευση τους στις 8.8.2014 στο Ηράκλειο, με την συμμετοχή και των Τμημάτων Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, εν μέσω των καταιγιστικών-αρνητικών εξελίξεων για τον κλάδο, ευρισκόμενοι σε απόγνωση λόγω της δρομολογημένης εξόντωσης τους, διακηρύσσουν ότι:
Μετά την καταδικαστική για τον κλάδο τροπολογία, στις 24.7.2014, στο άσχετο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ (Ν. 4278/14) με τίτλο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις», με την οποία κατήργησε τα ανώτερα και κατώτερα όρια συμμετοχής σε διαγωνισμούς αλλά και το μητρώο πιστοποίησης εργοληπτικών επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ), η κυβέρνηση σπεύδει σήμερα να ολοκληρώσει την κατεδάφιση του εθνικού συστήματος παραγωγής των Δημοσίων Έργων με την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο, που μόλις προχθές, με συνοπτικές διαδικασίες, ψηφίστηκε από την Βουλή, του Νόμου-Πλαίσιο τις Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) με τίτλο: «Για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου κανονιστικού και θεσμικού πλαισίου σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών». (ΜΕΡΟΣ Β', άρθρα 14 έως 201 του πολυνομοσχεδίου).
Διαπιστώσεις επί του Νόμου-Πλαίσιο της ΕΑΑΔΗΣΥ για τις Δημόσιες Συμβάσεις (στο οποίο προβλέπεται ως ημερομηνία γενικής έναρξης ισχύος του η 1.3.2015, ως ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των δημοσίων συμβάσεων η 1.3.2015 για την κεντρική δημόσια διοίκηση και η 1.10.2015 για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του Π.Δ. για τον Κανονισμό Ανάθεσης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων η 1.5.2015 και ως καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του Π.Δ. για τον Κανονισμό Εκτέλεσης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, η 1.10.2015):
Με την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου εξάγεται αβίαστα ο χαρακτηρισμός του ως μηχανισμός εμπέδωσης της αδιαφάνειας, ως εύφορο πεδίο υπόθαλψης κάθε μορφής διαπλοκής.
Το «τσουβάλιασμα» ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, δηλαδή ανόμοιων πραγμάτων, σε ένα γιγάντιο νομοσχέδιο ασφαλώς δεν συμβάλλει σε καμία περίπτωση στην απλοποίηση της γραφειοκρατίας.
Η κατάργηση των παραδοσιακών όρων «Εργολήπτης», «Προμηθευτής» και «Πάροχος Υπηρεσιών» και η αντικατάσταση τους από τον ενιαίο όρο «Οικονομικός Φορέας» υποδηλώνει και την «ολιγοπωλιακή» λογική η οποία κυριαρχεί στον σύνολο του Νόμου.
Είναι ανεπίτρεπτο έως άκρως επικίνδυνο, να επαφίεται σε Προεδρικά Διατάγματα και όχι σε νόμους, η βαθύτερη ουσία της παραγωγής των Δ.Ε., αυτή που θα αποτυπωθεί στους προβλεπόμενους Κανονισμούς Ανάθεσης και Εκτέλεσης Έργων.
Δεν προβλέπεται κανένας ουσιαστικός διαχωρισμός θεσμικού πλαισίου μεταξύ μικρών (κάτω του ορίου της Ε.Ε.) έργων και μεγάλων (πάνω του ορίου της Ε.Ε.). Γίνεται διάκριση των συμβάσεων βάσει του προϋπολογισμού ως εξής : Έργα ήσσονος αξίας έως 2.500 €, χαμηλής αξίας από 2.500 € έως 5.000.000 € και υψηλής αξίας από 5.000.000 € και άνω. Καταργούνται δηλαδή οι έως τώρα εφαρμοζόμενες διακηρύξεις Α και Β τύπου και εφαρμόζονται οι κοινοτικές οδηγίες για όλες τις συμβάσεις πάνω από 2.500 €.
Κατά το μεγαλύτερο μέρος του το σχέδιο νόμου αποτελεί «τυφλή» προσαρμογή σε διατάξεις σχετικών Οδηγιών της Ευρ. Ένωσης (όπως 2004/17/ΕΚ, 2004/18/ΕΚ κλπ), χωρίς να εξετάζεται η συμβατότητα τους με το ελληνικό δίκαιο.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να έχει ο κάθε διαγωνιζόμενος που θα μπορεί να στηρίζεται, για τη συγκεκριμένη σύμβαση, στις οικονομικές και τεχνικές ή/και επαγγελματικές ικανότητες άλλων, θα μπορεί, δηλαδή, να διεκδικεί την ανάληψη έργων που απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική επάρκεια και τεχνική ικανότητα από εκείνη που ο ίδιος διαθέτει.
Οι αρμοδιότητες που προβλέπονται για την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων την καθιστούν το όργανο που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην παραγωγή δημοσίων έργων. Αναρωτιέται κανείς τι ρόλο μπορεί να έχει πλέον το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ. Πρόκειται για κυριολεκτική παράδοση σε ένα, ουσιαστικά ανέλεγκτο, όργανο της εκτελεστικής εξουσίας.
Συμπερασματικά: Ο νόμος-πλαίσιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις, αντί να πατάσσει την γραφειοκρατία την γιγαντώνει, αντί να θεραπεύει τις παθογένειες του συστήματος παραγωγής έργων τις καλλιεργεί και τις πολλαπλασιάζει, αντί να υπηρετεί την διαφάνεια θεσμοθετεί την πολύμορφη αδιαφάνεια μέσα από ανεξέλεγκτες απευθείας αναθέσεις, αντί να μάχεται τις αιτίες που γενούν την συναλλαγή και την διαπλοκή εισάγει πλήθος νέων γενεσιουργιών εστιών και, τέλος, αντί να σηματοδοτήσει την πρόοδο και την μεταρρύθμιση στα Δημόσια Έργα επιφέρει την πλήρη απορρύθμιση και την οπισθοδρόμηση τους στην «φεουδαρχική» λογική.
Με αυτές τις απορρυθμιστικές και όχι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση από την μια πλευρά παραδίδει στην «πυρά» της εξόντωσης, ιδιαίτερα, τις χιλιάδες μικρές και μεσαίες κατασκευαστικές επιχειρήσεις, εκείνες που μεταπολεμικά αποτέλεσαν την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης της χώρας, τους «αιμοδότες» της εθνικής Οικονομίας και τους σημαντικότερους υποστηρικτές και φίλους των τοπικών κοινωνιών και από την άλλη παραδίδει το σύστημα παραγωγής των Δ.Ε. στους ελαχίστους «ημέτερους», που διακαώς επιθυμούσαν την επικράτηση και επιβολή των μονοπωλίων και στον τομέα των δημοσίων έργων. Οι ακραίοι αυτοί νομοθετικοί ακροβατισμοί της κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν υπηρετούν το Εθνικό, Δημόσιο, Κοινωνικό και Οικονομικό συμφέρον. Καταφέρνουν όμως να προσφέρουν θεσμικό άλλοθι στους λίγους που ορέγονται να λυμαίνονται το ευρωπαϊκό και εθνικό χρήμα.
Με την ψήφιση της τροπολογίας στο άρθρο 59 του Ν. 4278/14 και την ψήφιση του Νόμου-πλαίσιο της ΕΑΑΔΗΣΥ, η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της
αδιαφάνειας, της διαπλοκής και των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι σε εκείνους που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα, αναγορεύει, δηλαδή, το χρήμα σε ρυθμιστή παραγωγής των Δ.Ε., ενώ απαξιώνει την εμπειρία και την επιστημονική γνώση.
Οι εργολήπτες της Κρήτης υπογραμμίζουν ότι, από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση της κυβέρνησης να καταργήσει την εθνική νομοθεσία και για τα «μικρά» έργα κάτω του κοινοτικού ορίου (5.186.000 €). Είναι, αποκλειστικά, δική της επιλογή και ευθύνη. Οφείλει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση που πραγματικά επιθυμεί να υπηρετεί το εθνικό και δημόσιο συμφέρον να απαλλαγεί από την πολιτική λογική «Νόμος είναι το δίκιο του οικονομικά ισχυρότερου». Εξάλλου, αυτή την λογική υπηρετεί και η σχεδιαζόμενη κατάργηση της εγγυοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ, μοναδικού - για τους περισσότερους - φορέα εγγυοδοσίας των μικρομεσαίων εργοληπτών και μελετητών. Τότε, οι Τράπεζες θα παρέχουν εγγυοδοσία κατ' επιλογή και κατ' εντολή καθορίζοντας εκείνες τους αναδόχους των έργων. Η κατάργηση της εγγυοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ θα αποτελέσει και την χαριστική βολή και σε όσους-ελαχίστους- μικρομεσαίους εργολήπτες καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι τότε.
Οι εργολήπτες της Κρήτης καλούν την κυβέρνηση, να αλλάξει -πριν είναι πολύ αργά- την καταστροφική πολιτική της στον τομέα των Δ.Ε. και να θεσμοθετήσει τον διαχωρισμό των «μικρών» έργων κάτω του κοινοτικού ορίου (5.186.000 €). Για τα έργα αυτά να προχωρήσει άμεσα -μέσα από ανοικτό διάλογο με τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς- σε μια αναμορφωμένη εθνική νομοθεσία που θα εδράζεται στην πλήρη διαφάνεια, στον υγιή και χωρίς αποκλεισμούς ανταγωνισμό, στην ισονομία και, τέλος, θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.
Τέλος, στα πλαίσια των μέτρων αντίδρασης η Συνέλευση αποφάσισε:
Την έκδοση του παρόντος ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου στα Μ.Μ.Ε.
Επίσκεψη αντιπροσωπείας στον Γ. Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης π. Κρήτης
Συνάντηση-σύσκεψη με τους βουλευτές όλων των Κομμάτων της Κρήτης .
Κοινή επιστολή προς τους Υπουργούς ΥΠΟΜΕΔΙ, ΑΝ.&ΑΝΤ. & ΕΑΑΔΗΣΥ
Κοινή επιστολής προς τις Πανελλήνιες Εργοληπτικές Οργανώσεις & ΤΕΕ.

ΠΗΓΗ: PRISMA NEWS                                                                     

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
_________________________________________________________________________________

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grhttp://www.pireas2day.gr/Images/sp.gifΑρ. Πρωτ.: 1405214
Χολαργός, 16.04.2014

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης της ενταγμένης Πράξης, MIS 327504 με τίτλο: «Ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομής χωρικών δεδομένων για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε., στο πλαίσιο του ως άνω έργου και για την υποστήριξή του, ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις από φυσικά πρόσωπα προς σύναψη οκτώ (8) συμβάσεων μίσθωσης έργου, όπως περιγράφονται ακολούθως. Η διάρκεια τους ορίζεται σε 18 μήνες.

I. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

A14Α. Ειδικότητα: Δασολόγος (ΠΕ)
Συμβάσεις: 1
Έδρα: Γραφεία Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. – Χολαργός Αττικής
Χρονική Διάρκεια: 18 μήνες

A14Γ. Ειδικότητα: Δασολόγος  (ΠΕ)
Συμβάσεις: 2
Έδρα:  Τρίπολη Αρκαδίας
Χρονική Διάρκεια: 18 μήνες


A14Ε. Ειδικότητα: Δασολόγος (ΠΕ)
Συμβάσεις: 2
Έδρα:  Πύργος Ηλείας
Χρονική Διάρκεια: 18 μήνες


A14ΙΑ. Ειδικότητα: Δασολόγος (ΠΕ)
Συμβάσεις: 1
Έδρα: Ιωάννινα
Χρονική Διάρκεια: 18 μήνεςΑπαραίτητα Τυπικά Προσόντα:

1.             Ομώνυμο ή ταυτόσημο, ειδικότητας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κατηγορίας (ΠΕ), της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο και ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. 

2.             Αποδεδειγμένη 2ετής τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) και συγκεκριμένα με τη χρήση λογισμικού ArcGIS.

Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται από συμβάσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών ή άλλα παραστατικά σε συνδυασμό με αντίστοιχες βεβαιώσεις εργοδότη, στις οποίες αναφέρεται σαφώς το αντικείμενο απασχόλησης.


Επιθυμητά Προσόντα:

1.             Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (G.I.S).

2.             Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με την από ΑΣΕΠ προβλεπόμενη πιστοποίηση επίπεδο (Β2).

Για τη σύμβαση με έδρα στα γραφεία της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.:
Αντικείμενο σύμβασης: Υποστήριξη επίβλεψης και κατάρτισης δασικών χαρτών, έλεγχοι περιεχομένου  Δασικών Χαρτών και συλλογή, ψηφιακή επεξεργασία, καταχώρηση, κ.λπ. χωρικών και μη δεδομένων.

Για τις συμβάσεις με έδρα στις περιοχές Αρκαδίας και Ηλείας:
Αντικείμενο σύμβασης: Υποστήριξη των αρμόδιων Δ/νσεων Δασών (Συλλογή, επεξεργασία, κ.λπ. των απαιτούμενων στοιχείων της δασικής υπηρεσίας και έλεγχος των δασικών χαρτών για τη θεώρησή τους).

Για τη σύμβαση με έδρα τα Ιωάννινα:
Αντικείμενο σύμβασης: Υποστήριξη των αρμόδιων Δ/νσεων Δασών (Έλεγχος των δασικών χαρτών για τη θεώρησή τους).

Η συνολική αμοιβή για κάθε αντισυμβαλλόμενο ανέρχεται στο ποσό των   27.000 πλέον Φ.Π.Α., η οποία θα καταβάλλεται τμηματικά σε συνάρτηση με την πρόοδο και τα παραδοτέα του έργου.

Α14ΙΣΤ.  Ειδικότητα: Πληροφορικής (Π.Ε.)
Συμβάσεις: 1,
Έδρα: Γραφεία Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. - Χολαργός Αττικής
Χρονική Διάρκεια: 18 μήνες

Απαραίτητα Τυπικά Προσόντα:

1.             Πτυχίο ή δίπλωμα κατηγορίας (ΠΕ) Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Υ/Η Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής (Ε.Α.Π.) ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο και ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

2.     Αποδεδειγμένη 2ετής τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση Γεωχωρικών Βάσεων Δεδομένων και την ανάπτυξη εφαρμογών στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών ESRI ArcGIS με την χρήση του πακέτου λογισμικού Micrososft Visual Studio και της γλώσσας προγραμματισμού Python.

Η απόδειξη της προϋπηρεσίας προκύπτει από συμβάσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών ή άλλα παραστατικά σε συνδυασμό με αντίστοιχες βεβαιώσεις εργοδότη, στις οποίες αναφέρεται σαφώς το αντικείμενο απασχόλησης.

Επιθυμητά Προσόντα:

1.         Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS).

2.         Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με την από ΑΣΕΠ προβλεπόμενη πιστοποίηση επίπεδο (Β2).

Αντικείμενο σύμβασης:  Διαχείριση Γεωχωρικών Βάσεων Δεδομένων και ανάπτυξη εφαρμογών σε Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών ESRI ArcGIS με την χρήση του πακέτου λογισμικού Micrososft Visual Studio και της γλώσσας προγραμματισμού Python.

Η συνολική αμοιβή για τον αντισυμβαλλόμενο ανέρχεται στο ποσό των 27.000€ πλέον Φ.Π.Α., η οποία θα καταβάλλεται τμηματικά σε συνάρτηση με την πρόοδο και τα παραδοτέα του έργου.

Α14ΙΖ.  Ειδικότητα: Πληροφορικής (ΠΕ)
Συμβάσεις: 1
Έδρα: Γραφεία Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. – Χολαργός
Χρονική Διάρκεια: 18 μήνες

Απαραίτητα Τυπικά Προσόντα:

1.              Πτυχίο ή δίπλωμα κατηγορίας (ΠΕ) Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Υ/Η Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής (Ε.Α.Π.) ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο και ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής

2.              Αποδεδειγμένη 2ετής τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση Βάσεων Δεδομένων Microsoft SQL server και στην ανάπτυξη εφαρμογών για την διαχείριση των Βάσεων Δεδομένων με την χρήση του πακέτου λογισμικού Micrososft Visual Studio.

Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται από συμβάσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών ή άλλα παραστατικά σε συνδυασμό με αντίστοιχες βεβαιώσεις εργοδότη, στις οποίες αναφέρεται σαφώς το αντικείμενο απασχόλησης.


Επιθυμητά Προσόντα:

1.     Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS).

2.     Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με την από ΑΣΕΠ προβλεπόμενη πιστοποίηση επίπεδο (Β2).

Αντικείμενο σύμβασης:  Ανάπτυξη και διαχείριση βάσεων δεδομένων Microsoft SQL server με την χρήση του πακέτου λογισμικού Micrososft Visual Studio.

Η συνολική αμοιβή για τον αντισυμβαλλόμενο ανέρχεται στο ποσό των 27.000€ πλέον Φ.Π.Α., η οποία θα καταβάλλεται τμηματικά σε συνάρτηση με την πρόοδο και τα παραδοτέα του έργου.


II. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής αντισυμβαλλόμενων για τη σύναψη οποιασδήποτε από τις παραπάνω συμβάσεις μίσθωσης έργου, καλούνται να υποβάλουν σχετική πρόταση ενδιαφέροντος προς την Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. για σύναψη συμβάσεων έργου. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την πρότασή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα υποβολής πρότασης για μια αποκλειστικά θέση.

Ρητά αναφέρεται, ότι οι επιλεγέντες στις υπ’ αρ. πρωτ.: 1316558, 03.10.2013 και υπ’ αρ. πρωτ.: 1328956, 12.12.2013, προηγούμενες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κωδικούς Α2013 και Β2013 αντίστοιχα, προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης της ενταγμένης Πράξης, MIS 327504 με τίτλο: «Ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομής χωρικών δεδομένων για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) της Ε.Κ.ΧΑ Α.Ε., δε δικαιούνται να υποβάλλουν πρόταση. Η τυχόν δε υποβολή σχετικής πρότασης δε θα αξιολογηθεί και θα απορριφθεί.

Η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως τα κάτωθι:
1.             Συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σαρωμένο το έντυπο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: Α2014)». Το έντυπο αυτό βρίσκεται στην ιστοσελίδα (site) της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση (www.ktimatologio.gr) και στην ενότητα «Προκηρύξεις Διαγωνισμών - Διαβουλεύσεις - Συμβάσεις».
2.             Σαρωμένα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
§   Τίτλους Σπουδών και τυχόν πράξεις αναγνώρισης αυτών
§   Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Προϋπηρεσίας (συμβάσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών ή άλλα παραστατικά αποδείξεως πληρωμών, βεβαιώσεις εργοδότη)
§   Πιστοποίηση καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας επίπεδο (Β2)
§   Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
§   Υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι τα όσα υποβάλουν είναι αληθή και ότι όλα τα αποδεικτικά έγγραφα βρίσκονται στην διάθεσή τους σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο
§   Πιστοποιητικό εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νομίμου απαλλαγής

Όλα τα προσκομιζόμενα έγγραφα θα πρέπει να έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα, άλλως να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση σε αυτή.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να αποσταλούν με ευθύνη των ενδιαφερομένων σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 9 MB (οι μορφότυποι των επισυναπτόμενων εγγράφων που υποστηρίζονται είναι: doc, docx, rtf, tif, pdf). Τα επισυναπτόμενα μπορούν να αποστέλλονται και σε συμπιεσμένη μορφή τύπου zip.

Η έναρξη υποβολής των προτάσεων είναι η 22η Απριλίου 2014 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 6η Μαΐου 2014 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ktforest@ktimatologio.gr. Στο πεδίο θέμα (subject) του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου και ο τίτλος της πρόσκλησης, ως εξής: «ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ Υποβολή πρότασης πρόσκλησης εκδήλωσης Α2014 της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.».

Μετά την αποστολή της πρότασης ο ενδιαφερόμενος θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης παραλαβής και σε μεταγενέστερο χρόνο, θα ενημερωθεί ηλεκτρονικά για τον αριθμό πρωτοκόλλου της πρότασής του.

Σε περίπτωση που δεν ληφθεί το ανωτέρω μήνυμα επιβεβαίωσης της ορθής αποστολής της πρότασής σας, θα πρέπει να αποσταλεί  σχετικό ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου supportktforest@ktimatologio.gr

Επισημαίνεται ότι εφόσον δεν πληρούνται τα απαραίτητα τυπικά προσόντα δεν αξιολογείται η πρόταση.

Σε περίπτωση επιλογής οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένα αντίγραφα των υποβληθέντων εγγράφων όπως και απόσπασμα ποινικού μητρώου.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:

§    Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης.

§    Για τους πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., απαιτείται άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας η οποία αποδεικνύεται από πιστοποιητικό αρμόδιας ελληνικής εκπαιδευτικής αρχής.

§    Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαχθεί από αυτές.

§    Να έχουν χρονική διαθεσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου καθώς και διαθεσιμότητα για την εκπόνηση τμημάτων του έργου είτε στα γραφεία της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. είτε στις άλλες περιοχές υλοποίησης του έργου.

§    Να μην έχουν κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία.


Η επιλογή αντισυμβαλλομένου για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με την Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε νοείται ως αποδοχή της σχετικής του πρότασης και θα γίνει μεταξύ των ενδιαφερομένων των οποίων η πρόταση είναι παραδεκτή και πληροί τους ουσιαστικούς όρους της παρούσας πρόσκλησης και σύμφωνα με τον πίνακα επιλεγέντων που θα προκύψει.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου της παρούσης δεν είναι διαγωνιστική, ενώ η τυχόν επιλογή αντισυμβαλλόμενου έχει τον χαρακτήρα αποδοχής πρότασης και όχι «πρόσληψης». Όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν κατ’ ιδίαν. Λόγω ακριβώς της νομικής φύσης της πρόσκλησης ως πρόσκλησης υποβολής πρότασης και της επιλογής του αντισυμβαλλόμενου ως αποδοχής της πρότασης αυτής κατά την έννοια του ιδιωτικού δικαίου και όχι ως διοικητικής διαδικασίας, δεν προβλέπεται στάδιο υποβολής και εξέτασης ενστάσεων.

Επιπρόσθετα, η αρμόδια επιτροπή επιλογής δεν υποχρεούται να συνεκτιμήσει στην επιλογή του αντισυμβαλλομένου τα κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 21 § 11 ν. 2190/1994, καθώς γενικά προέχουν τα κριτήρια επαγγελματικής, επιστημονικής κ.λπ. αξιολόγησης, τα οποία εξασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του προς ανάθεση έργου.

Ο χρόνος ισχύος των υποβληθέντων προτάσεων καλύπτει όλη τη διάρκεια του προς υλοποίηση περιγραφόμενου έργου. Σε περίπτωση που απαιτηθεί αντικατάσταση ήδη επιλεγέντος ενδιαφερόμενου με άλλον θα γίνεται με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, βάσει της διαδικασίας αξιολόγησης της παρούσης πρόσκλησης.

Η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση μετά την ημερομηνία της καταγγελίας.

Οι αντισυμβαλλόμενοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με την εκτέλεση του έργου, όπως περιγράφεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στη σύμβαση.

Οι αντισυμβαλλόμενοι κατά τη διάρκεια της σύμβασης έργου δεν επιτρέπεται να παρέχουν υπηρεσίες σε αναδόχους της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. που έχουν αναλάβει την εκπόνηση μελετών κατάρτισης δασικών χαρτών.

Η σύμβαση μίσθωσης έργου είναι δυνατόν να παρατείνεται ή να ανανεώνεται, έως το τέλος του έργου εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ολοκλήρωσή του.

Για τυχόν πρόσθετες ερωτήσεις αποστείλετε μήνυμα, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: supportktforest@ktimatologio.gr

Για την ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

          & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε

                                                           Ο Διευθύνων Σύμβουλος    Ηλίας Λιακόπουλος


ΠΗΓΗ: KTIMATOLOGIO.GRΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


_________________________________________________________________
Τρία νέα έργα προϋπολογισμού 812.000 ευρώ για την Αλόννησο - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

http://www.pireas2day.gr/Images/sp.gif


Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 812.000 ευρώ ενέταξε στο ΕΣΠΑ με σημερινή του απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ειδικότερα πρόκειται για τρία νέα έργα οδοποιίας τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Νήσου Αλοννήσου». Τα έργα αυτά είναι:
- «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση «Αλώνια» προς Βρυσίτσα» προϋπολογισμού 435.000 €,
- «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό» προϋπολογισμού 188.500 €,  και
- «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφ. Ηλία έως Γυάλια» προϋπολογισμού 188.500 €.
Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αλοννήσου εκπονήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των παραθεριστών του νησιού, με την εξασφάλιση των απαραίτητων έργων υποδομής. Επίσης σημείωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνοντας τις υποδομές των νησιών και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Τα έργα που υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), αποτελούν τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου, με κύριο τον Δήμο Αλοννήσου και δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Φορέας υλοποίησής τους είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Ειδικότερα:
- Το έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση «Αλώνια» προς Βρυσίτσα» αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου, που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση «Αλώνια», στην είσοδο του οικισμού της Χώρας, και καταλήγει στην παραλία Βρυσίτσα. Ο δρόμος σήμερα είναι χωμάτινος, μέτριας έως κακής βατότητας, μέσου πλάτους 3,5-5 μ., με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ευχερής και ασφαλής χρήση του από τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σε μήκος 2 χιλιομέτρων, τα αναγκαία τεχνικά για την απορροή των ομβρίων υδάτων, καθώς και η απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
- Το έργο «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό» αφορά στην βελτίωση και επισκευή τμημάτων του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου πρόσβασης προς την παραλία Τζώρτζη Γιαλός.  Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1.450 m περίπου (με τα 437,71 m να αφορούν την πλήρη ανακατασκευή της οδού,  ενώ τα υπόλοιπα 1.022m να αφορούν την τοποθέτηση νέου τάπητα στην υφιστάμενη, κακής ποιότητας σήμερα άσφαλτο). Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η απαιτούμενη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
- Τέλος, το έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφ. Ηλία έως Γυαλιά» αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου, που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση Προφήτης Ηλίας (διασταύρωση της μελετώμενης οδού με την δημοτική οδό Πατητήρι – Χώρα Αλοννήσου) έως την παραλία στον όρμο Γιάλια. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης και  ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης χωμάτινης οδού, μήκους 1,4 χιλιομέτρων με ταυτόχρονη βελτίωση της μηκοτομής της οδού. Επίσης περιλαμβάνει τα αναγκαία τεχνικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων, καθώς και την απαιτούμενη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
Οι παραπάνω δρόμοι εξασφαλίζουν την πρόσβαση των παραθεριστών προς την παραλία της Βρυσίτσας, την παραλία του Τζώρτζη Γιαλού και την παραλία στον όρμο Γιάλια, καθώς και των κατοίκων της περιοχής στα κτήματά τους, γεγονός που επιτείνει την ανάγκη άμεσης βελτίωσης των δρόμων δεδομένου, ότι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται αποκλειστικά με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο της περιοχής προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις εργασίες τους.
Ο ωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση των έργων θα είναι οι κάτοικοι της Αλοννήσου και οι παραθεριστές. Τα αναμενόμενα οφέλη από την κατασκευή των έργων είναι:
 -Η αναβάθμιση των δυνατοτήτων μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού
- Η σύνδεση των δύσκολα προσπελάσιμων παραλιών με το κεντρικό δίκτυο
- Η αξιοποίηση και η ανάδειξη των φυσικών πόρων του νησιού.
- Η ανάδειξη των παραλιών, για την ποιότητα των οποίων, το 2012 απονεμήθηκε στο Δήμο Αλοννήσου το «Χρυσό Βραβείο» από τους Οργανισμούς COASTAL & MARINE UNION και QUALITY COAST TEAM.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


_________________________________________________________________________________
Προκηρύξεις Διαγωνισμών Προμηθειών και Έργων
Διακήρυξη τακτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτή Ηλεκτρολογικού Υλικού ( 20/03/2014 )  - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
 
ΑΔΑ: ΒΙΞΟΩΕ6-ΔΧΧ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Καβάλα 19/03/2014
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ                                             Αρ. Πρωτ.: 7027
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. 110/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης της προμήθειας, προκηρύσσει τακτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Ανάδειξη προμηθευτή Ηλεκτρολογικού υλικού για τα έργα αυτεπιστασίας του Δήμου Καβάλας». Οι προσφορές θα είναι με κατάθεση τιμών μονάδος.
Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι 106.154,47 Ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α. 23%. Η προμήθεια θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή (με ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό, ξεχωριστά για κάθε ομάδα υλικών) και ο προμηθευτής αναδεικνύεται εφόσον πληρούνται οι στοιχειώδεις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται.
Η ισχύουσα Νομοθεσία είναι η Υ.Α. 11389/93 (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.), ο Ν. 2286/95 «Προμήθειες Δημόσιου Τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων» & ο Ν.3463/2006 ΔΚΚ. Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται στο 5% της προϋπολογισθείσας δαπάνης (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ήτοι 5.307,72. Στις περιπτώσεις προσφοράς για ορισμένες μόνο ομάδες υλικών η εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα πρέπει να καλύπτει το ποσοστό που αναλογεί στην προϋπολογισθείσα δαπάνη των ομάδων προσφοράς
Προσφορές θα κατατίθενται μέχρι την Τετάρτη 02/04/2014 και ώρα 09.00 π.μ. στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας.
Η γλώσσα σύνταξης αιτήσεων συμμετοχής είναι η Ελληνική.
Πληροφορίες ή έγγραφα σχετικά με τον διαγωνισμό μπορούν να ζητηθούν από το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου και στα τηλέφωνα (2510) 451480 –451481 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα τεύχη της προμήθειας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας www.kavala.gov.gr .
Για την κατοχύρωση του δικαιώματος συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουνε E-MAIL συμμετοχής και παραλαβής του τεύχους στην διεύθυνση supplies@dkavalas.gr ( τμήμα προμηθειών ). 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

_________________________________________________________________________________

ΟΛΠ - ΟΛΘ: Bγαίνουν τον Mάρτιο-Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


Επιχειρώντας «φυγή προς τα εμπρός» η κυβέρνηση αρχές Mαρτίου βγάζει στον αέρα τους διαγωνισμούς για τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, από την αποκρατικοποίηση των οποίων έχει προϋπολογίσει έσοδα 450 εκ. για φέτος, με το εγχείρημα να ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη που θεωρείται από κάθε άποψη πιο «καθαρή υπόθεση».

Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση με στόχο αφενός να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος -οι διαγωνισμοί «γράφουν» ήδη πολύμηνη καθυστέρηση- και αφετέρου να κοπεί ο γόρδιος δεσμός των πολυποίκιλων εμποδίων που όσο περνάει ο καιρός, αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Aρχή με OΛΘ

Έτσι, με τη βούλα του Mαξίμου το TAIΠEΔ προχωρά αρχές του επόμενου μήνα στη δημοσίευση της προκήρυξης για την αποκρατικοποίηση του OΛΘ, όπου επιλέγεται και εδώ το μοντέλο του master concession με την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου, παρά τις αντιρρήσεις που εξακολουθούν να εγείρονται από πλευράς ΠAΣOK. H αυξανόμενη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την υγιή χρηματοοικονομική εικόνα του Oργανισμού (κέρδη 18 εκ. το 9μηνο του '13) εκτιμάται ότι θα προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Tο «παρών» αναμένεται να δώσει η Hutchison Port Holdings, με κυρίαρχο ρόλο στην διεθνή αγορά διαχείρισης λιμένων -θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Hutchison Whampoa Limited με έδρα το Xονγκ Kονγκ- που στην πρώτη προσπάθεια αποκρατικοποίησης, το 2008, πρόσφερε 419 εκ. έναντι μόλις 131 εκ. της Cosco. Tώρα βέβαια τα δεδομένα έχουν αλλάξει τόσο από πλευράς προσδοκώμενου τιμήματος, όσο και μνηστήρων καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά οι Pώσοι της RZD, ενώ η Cosco επικεντρώνεται αποκλειστικά στον OΛΠ. Πέραν αυτών, πιθανολογείται ενδιαφέρον από την International Container Terminal Services (INC) με έδρα τις Φιλιππίνες, τη δανέζικη Maersk, ενδεχομένως και την αραβική Dubai Ports World.

Το σταυρόλεξο ΟΛΠ

Tο σκηνικό για τον OΛΠ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα μπλεγμένο. H κυβέρνηση μπορεί να διαμηνύει ότι ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% θα προχωρήσει ανεξάρτητα από την υπόθεση του φιλικού διακανονισμού, ωστόσο οι Kινέζοι λένε ότι η αποκρατικοποίηση εξαρτάται από την επικύρωση της συμφωνίας τους με τον OΛΠ.

Έτσι, η Aθήνα βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από τις Bρυξέλλες και την Cosco. Oι δανειστές εμφανίζονται με δύο πρόσωπα, αφού με το «καπέλο» της Tρόικας ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για να προχωρήσει γρήγορα η αποκρατικοποίηση, ενώ ως Kομισιόν εξακολουθούν να βάζουν τρικλοποδιές, με το φιλικό διακανονισμό να γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ των αρμόδιων επιτρόπων (Aλμούνια-Mπαρνιέ). Aπό την άλλη, το Πεκίνο σκληραίνει τη στάση του απειλώντας ευθέως να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό αν δεν εγκριθεί η σύμβαση.

Xαρακτηριστικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει θέση τρεις φορές. Aρχικά ο υπουργός Nαυτιλίας M. Bαρβιτσιώτης ήθελε να συμπεριλάβει ως κριτήριο στη σύμβαση του διαγωνισμού τις επενδύσεις που οι υποψήφιοι προτίθενται να κάνουν στο λιμάνι, ως μια έμμεση λύση για να περάσει η νέα επένδυση 230 εκ. της Cosco.

Στη συνέχεια, κρίθηκε ότι αυτό θα ερμηνευόταν από την Kομισιόν ως αλλαγή του χαρακτήρα του διαγωνισμού, ανοίγοντας θέμα κρατικών ενισχύσεων, γι' αυτό και απαλείφθηκε. Oι τελευταίες πληροφορίες από πλευράς TAIΠEΔ όμως, αναφέρουν ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή των Kινέζων στο project, ο φιλικός διακανονισμός θα περιλαμβάνεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος με την αίρεση της έγκρισής του από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή.

Tαυτόχρονα πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η αρνητική στάση των Bρυξελλών οφείλεται στην υπεράσπιση των συμφερόντων των βορειοευρωπαικών λιμανιών έναντι του Πειραιά που ήδη, στα χέρια της Cosco, αναδείχθηκε το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Mεσογείου.

Tην υπόθεση περιπλέκουν ακόμη περισσότερο, προκαλώντας τη δυσφορία του Πεκίνου, η απόφαση του Eλεγκτικού Συνεδρίου να αναβάλει την έγκριση του φιλικού διακανονισμού, αλλά και η προσθήκη στο τελικό σχέδιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της δυνατότητας συμμετοχής πέραν των εταιριών διαχείρισης λιμανιών και funds.

Aπέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση φέρνει εντός των ημερών στη Bουλή το σχέδιο προκήρυξης προκειμένου να λάβει αυξημένη πολιτική νομιμοποίηση. Eπ αυτού ασκούνται πιέσεις ώστε το Eλεγκτικό Συνέδριο να προχωρήσει στον -απαραίτητο- προσυμβατικό έλεγχο της συμφωνίας OΛΠ-Cosco και αν όλα εξελιχθούν ομαλά η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα βγει στον αέρα μέχρι τα μέσα Mαρτίου.

Τι είπε ο Τζίπινγκ στον Παπούλια

Σενάριο σινορωσικής συνεργασίας για TPAINOΣE

Tο σενάριο μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων που «συναντώνται» στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα. Kινέζοι και Pώσοι διεκδικούν τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές λιμενικές υποδομές, που μαζί με την TPAINOΣE θα τους δώσουν τη δυνατότητα συνδυασμένων θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών. Oι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD) έχουν ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρονται για την TPAINOΣE πακέτο με τον OΛΘ και τη Rosco στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού τους για την είσοδο στις ευρωπαϊκές εφοδιαστικές αλυσίδες. Συμμετέχουν ήδη στις δύο σιδηροδρομικές αποκρατικοποιήσεις και αναμένουν την προκήρυξη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ στο στόχαστρό τους μπαίνει και αυτό της Aλεξανδρούπολης.

Διακαής επιθυμία των Pώσων είναι η παράκαμψη των Στενών του Bοσπόρου που ειδικά μέσω Aλεξανδρούπολης θα δημιουργήσει έναν οικονομικότερο δρόμο προς τις χώρες της Mαύρης Θάλασσας, με το χρόνο διακίνησης να μειώνεται σε μόλις 6 ώρες από 2,5 μέρες σήμερα . Aντίστοιχα οφέλη σε χρόνο και χρήμα επιδιώκουν οι Kινέζοι που μέσω της Cosco προσελκύουν ολοένα και περισσότερους ασιατικούς κολοσσούς στον Πειραιά.

Στόχος του Πεκίνου, όπως «αποκάλυψε» και ο πρόεδρος Σι Tζιπίνγκ στη συνομιλία του με τον K. Παπούλια στο Σότσι, είναι η διασύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής που ετοιμάζουν μεταξύ Bουλγαρίας-Pουμανίας με τον Πειραιά για τη μεταφορά των εμπορευμάτων στην K. Eυρώπη. Oι Kινέζοι ωστόσο, αν και η συμμετοχή τους θεωρείτο σίγουρη, δεν έχουν μπει μέχρι τώρα στο διαγωνισμό για την TPAINOΣE, την οποία διεκδικούν εκτός της RZD, η γαλλική SNCF και η ρουμανική GFR.

Aν και διατηρούν το δικαίωμα να μπουν ακόμη και τώρα στη β φάση της διαδικασίας, το πιθανότερο θεωρείται ότι μπορεί τελικά να επιλέξουν να μείνουν εκτός υπολογίζοντας σε modus vivendi με το νέο ιδιοκτήτη. Kαι σε αυτό το επίπεδο θεωρείται καλύτερη η συνεννόηση με τη Mόσχα Έτσι, αν η εταιρία περάσει στα ρώσικα χέρια θα συνεργαστούν για το μοίρασμα της «πίτας», καθώς στην προκειμένη περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν είναι άμεσα συγκρουόμενα.


ΠΗΓΗ: ZOΥΓΚΛΑ                                                                 ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

_________________________________________________________________________________

Επενδύσεις άνω των 100 εκ. ευρώ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας -Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Επενδύσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το πλησιέστερο, γεωγραφικά, λιμάνι της Ελλάδας με την Ιταλία και τις βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ), Βασίλειος Διαμαντής, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.
Πρόκειται για την υλοποίηση έργων της δεύτερης και της τρίτης φάσης ανάπτυξης του λιμένα, προϋπολογισμού 66,250 εκ. ευρώ και 73,700 εκ. ευρώ αντίστοιχα, που αναμένεται να δώσουν ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, τόνισε.
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της δεύτερης φάσης (σ.σ. το σημαντικότερο τμήμα του έργου έχει, ήδη, ολοκληρωθεί και αναμένεται να είναι διαθέσιμο, χρηστικά, μέσα στο 2014) είναι και το κτίριο του τερματικού σταθμού 3, (2.324,80 τ.μ) που θα εξυπηρετεί ελέγχους που υπαγορεύει η Συνθήκη Σένγκεν και θα αποτελεί τερματικό σταθμό υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, συμπλήρωσε.
Εξάλλου, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται και η τρίτη φάση ανάπτυξης του λιμένα, η οποία περιλαμβάνει το εμπορευματικό κομμάτι των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Στο μεταξύ, «στοίχημα» για τον ΟΛΗΓ αποτελεί και η ενδυνάμωση της κρουαζιέρας στην περιοχή, καθώς το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά, που δημιούργησε σταθερές συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες κρουαζιέρας.
Πέρυσι, στο λιμάνι «έδεσαν» 16 κρουαζιερόπλοια (αύξηση 50% έναντι του 2012) και για το 2014 αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων, διευκρίνισε ο κ. Διαμαντής.
Για το τρέχον έτος, οι προσπάθειες της ΟΛΗΓ ΑΕ έχουν στο επίκεντρό τους την προσέλκυση όλο και περισσότερων εταιρειών κρουαζιέρας και, ήδη, πέρα από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει, έχουν επιβεβαιωθεί δρομολόγια (όπως της εταιρείας Seabourn), σημείωσε.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Διαμαντής στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο, η δυναμική που καταγράφεται στη δραστηριότητα του λιμένα αποτυπώνεται και στην αύξηση των επιβατών που καταγράφηκε το 2013 (+ 5,7% για τους επιβάτες του εξωτερικού και +11,28% για τους επιβάτες εσωτερικού). Ετησίως διακινούνται από το λιμάνι 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 230.000 φορτηγά από και προς λιμένες εσωτερικού και εξωτερικού και κύριες συνδέσεις του λιμένα αποτελούν οι ιταλικοί λιμένες (Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη και Ραβέννα) καθώς και η Κέρκυρα.
Στο μεταξύ, ο ΟΛΗΓ συμμετέχει, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή της Βενετίας, στο έργο ADRIAMOS, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ και βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης. Αντικείμενο του έργου είναι η χρηματοδότηση όλων των μελετών κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.
Στο έργο εντάχθηκαν οι οριστικές μελέτες ανάπτυξης του διχωρικού Εμπορευματικού Κέντρου καθώς και οι μελέτες κατασκευής των κτιρίων και έργων υποδομής. Το έργο συγχρηματοδοτείται 50% από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και 50% από εθνικούς πόρους. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ΟΛΗΓ ΑΕ είναι 3.050.000,00 ευρώ.
Σύμφωνα με το διχωρικό σύστημα, προτείνεται η αποθήκευση, διαλογή και διαχείριση των προϊόντων να πραγματοποιείται στο Εμπορευματικό Κέντρο στη θέση ή θέσεις που θα επιλεχθεί ως ο κύριος «πόλος», ενώ η εξυπηρέτηση των ασυνόδευτων φορτίων και η προσωρινή εναπόθεση θα πραγματοποιείται εντός της λιμενικής ζώνης. Ήδη, λειτουργεί πιλοτικά ένας χώρος ασυνόδευτων φορτίων εντός της ζώνης λιμένα, όπου η έκταση για την απόθεση των φορτίων αυτών είναι διαθέσιμη από τον ΟΛΗΓ χωρίς ενόχληση της λειτουργίας του λιμένα.
Προς στιγμήν έχει επιλεγεί ο τεχνικός σύμβουλος, όπως προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, και άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των επιμέρους μελετών.
Εξάλλου, ο Οργανισμός συμμετέχει σε δώδεκα ευρωπαϊκά προγράμματα (σε έργα που εντάσσονται στο Interreg Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα - Αλβανία κ.ά.), με τον προϋπολογισμό για τον ΟΛΗΓ, για το σύνολο αυτών, να διαμορφώνεται στα 3.033.857,00 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr