ΕΙΔΗΣΕΙΣΣε ποιες προσλήψεις θα δώσει προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  


Άμεσα θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε προσλήψεις αναπληρωτών σύμφωνα με όσα δήλωσε στο news.gr ανώτατο στέλεχος του υπουργείου.
Μετά και την υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένουν στο υπουργείο την Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα καλύψουν μεγάλο μέρος των κενών.
"Αν έρθει εγκαίρως η ΠΥΣ ίσως πραγματοποιήσουμε και κάποιες προσλήψεις την Παρασκευή" δήλωσε στο news.gr κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας το μεγαλύτερο ποσοστό των 1000 πιστώσεων θα διατεθεί στη Β΄θμια Εκπαίδευση όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κενά. Χωρίς να είναι κάτι βέβαιο ενδέχεται η κατανομή να φθάσει το 70% σε Β΄θμια και 30% Α΄θμια.
Παράλληλα το υπουργείο θα προχωρήσει εντός των ημερών και σε προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ για Παράλληλη Στήριξη, Ολοήμερα και ΕΑΕΠ. Στην Παράλληλη θα διατεθούν 600 πιστώσεις, 100 στα ΕΑΕΠ και 100 στα ολοήμερα σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρθηκαν.

ΠΗΓΗ: IPAIDEIA.GR


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  


________________________________________
8 επιχειρήσεις από το Ισραήλ στο ίδιο τραπέζι με ελληνικές startups - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  

Στο ίδιο τραπέζι κάθονται σήμερα οκτώ κορυφαίες καινοτόμες επιχειρήσεις από το Ισραήλ και ελληνικές start ups στο πλαίσιο του workshop "Experience sharing Workshops-Growth of Innovative Industries" που διοργανώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από τέσσερις βασικούς τομείς της καινοτόμου επιχειρηματικότητας: το διαδίκτυο, τις τεχνολογίες του κλάδου τροφίμων, της ιατρικής και του τραπεζικού κλάδου.

Μεταξύ των καινοτόμων επιχειρήσεων που ήρθαν στην Αθήνα είναι η Dyadic Security, η Cytegic, η εταιρεία υγείας Healarium που δημιούργησε μια πλατφόρμα προσωποποιημένων βίντεο για τη σωστή τήρηση θεραπευτικών σχημάτων  και η Neema, η οποία βραβεύτηκε ως η καλύτερη start up της του Ισραήλ και αφορά τη δημιουργία τραπεζικών λογαρισμών μέσω smartphones. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με ελληνικές εταιρείες που προσπαθούν να επιβιώσουν στον καινοτόμο επιχειρηματικό στίβο, αναλύοντας business plans, τις προκλήσεις και τα εμπόδια της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούνται.

Το workshop άνοιξε η Inbal Arieli, αντιπρόεδρος της εταιρείας Start-Up Nation Central, η οποία παρουσίασε τα στάδια εξέλιξης μιας εταιρείας από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ανάπτυξη της επιχείρησης, δίνοντας τις βασικές κατευθύνσεις της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Το workshop συνεχίζεται με «στρογγυλά τραπέζια», όπου οι εταιρείες κάθε κλάδου θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  ________________________________________


Σε γερμανικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Σαμαρά - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά», αναπαράγεται ευρέως από τα γερμανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα οποία μεταφέρουν αποσπάσματα από την συνέντευξή του σε κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα.

«Με το τέλος του προγράμματος λιτότητας στο τέλος του 2014, η τρόικα θα φύγει», αλλά οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, όπως μεταφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Το dpa επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς απορρίπτει νέες εκλογές, ενώ προσθέτει ότι από το περιβάλλον του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι πρόωρες εκλογές σε μια φάση κατά την οποία η Ελλάδα εργάζεται για την έξοδο της από την κρίση, θα είχαν πολύ σοβαρές επιπτώσεις.

Στο ίδιο τηλεγράφημα, το οποίο αναπαράγεται και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των περιοδικών Stern και Focus, γίνεται ακόμη αναφορά στις εξαγγελίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και στην επανάληψη του αιτήματος για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. 

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ                                                                             

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr_________________________________________________________________

Μιχάλης Σάλλας: Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα-Βελτιώνεται το κλίμα - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) υπέγραψαν μια νέα Προγραμματική Συμφωνία.
Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του ΒΕΑ θα έχουν καλύτερη πρόσβαση  στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας, τόνισε ότι «το τραπεζικό σύστημα πρέπει να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ο ρόλος τους στην οικονομία είναι κρίσιμος. Η υποστήριξη αυτή, ωστόσο, είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους επιχειρηματίες στο μέτωπο των ασφαλιστικών και φορολογικών τους θεμάτων».
Επισημαίνοντας ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα αρχίζει να βελτιώνεται, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, πρωτοστατεί στην γενικότερη προσπάθεια για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που είναι προϋποθέσεις αναγκαίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, από την πλευρά του δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα την συνεργασία μας με την τράπεζα Πειραιώς προς όφελος των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Οι παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας έχουν ανάγκη τη στήριξη του πιστωτικού συστήματος, αλλά και την παροχή προνομιακού χαρακτήρα υπηρεσιών. Εμείς κατ' επανάληψη έχουμε δηλώσει ότι οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν τη ρύθμιση δανείων που δρομολογούν οι τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».
Την προγραμματική συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Χριστόδουλος Αντωνιάδης και από την πλευρά του ΒΕΑ ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης.
Αναφερόμενος στη συνεργασία της Τράπεζας με το ΒΕΑ ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στον τομέα των μεταποιητικών επιχειρήσεων του μεσαίου χώρου. Όπως είπε: «Η νέα συμφωνία αποτελεί μια πολύ καλή αφετηρία δημιουργικής συνεργασίας και παρουσιάζει ευκαιρίες που μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη της δραστηριότητας των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΑ. Περαιτέρω η συμφωνία αυτή μπορεί να διευρυνθεί και να εξειδικευτεί πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συμφωνίας ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα επιδιώξει να δημιουργήσει, σε συνεργασία με το ΒΕΑ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, νέες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε παραγωγικές δραστηριότητες που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά στοιχεία της οικονομίας μας.
Ειδικότερα, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς:
• θα ενημερώνει τα Μέλη του ΒΕΑ, για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επενδυτικών τους σχεδίων μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, με έμφαση σε προϊόντα που συμβάλλουν στη στήριξη των επιχειρήσεων ενισχύοντας παράλληλα την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
• θα διευκολύνει και θα εξυπηρετεί τα μέλη του ΒΕΑ, στην υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή εθνικών ενισχύσεων,
Μέσω της νέας προγραμματικής συμφωνίας, η Τράπεζα Πειραιώς και το ΒΕΑ, θα επιχειρήσουν από κοινού να δημιουργήσουν, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, «θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας» για να δώσουν ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες για καινοτομία και νέες παραγωγικές δραστηριότητες.
Προκειμένου να υποστηρίξει τη νέα αυτή συνεργασία, η Τράπεζα θα διαθέσει το σύνολο των υποκαταστημάτων της στο λεκανοπέδιο Αττικής για την εξυπηρέτηση των μελών του ΒΕΑ και θα διαμορφώσει τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση των αιτημάτων τους.
Επισημαίνεται, ότι τα Μέλη του ΒΕΑ που έχουν ήδη λογαριασμό ή συναλλαγές με τον Όμιλο Πειραιώς, προβλέπεται ότι θα απολαμβάνουν ταχύτερη εξυπηρέτηση, καθώς η Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώνει την εξέταση των αιτημάτων τους σε μειωμένο χρόνο.

ΠΗΓΗ: MATRIX 24                                                                            

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr_____________________________________________________________________
Τράπεζα Κύπρου: Η συνεδρία, οι αντιδράσεις και ο καθησυχασμός - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Η μαραθώνια συνεδρία της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου ήταν επεισοδιακή. Μπορεί τα τέσσερα ψηφίσματα να εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, 87% υπέρ και 13% κατά, αλλά δεν έλλειψαν οι έντονες λογομαχίες και οι αντιδράσεις κυρίως μεταξύ των παλαιών μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
Η αγωνία των παλαιών μετόχων ήταν δεδομένη και η ερώτηση των περισσοτέρων ήταν αν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουν κάτι από αυτήν την ιστορία, αφού μετά το "κούρεμα" του Μαρτίου του 2013 και την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με τη νέα απόφαση για αύξηση, η αξία των μετοχών τους εξανεμίζεται και πλησιάζει στο μηδέν.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας, Κρίστης Χασάπης τόνισε ότι η χώρα "χρειάζεται τους ξένους επενδυτές και προσβλέπουμε στο μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, παρόλο που υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν και οι προκλήσεις είναι μεγάλες".
Ο CEO της Τράπεζας, Τζον Χούρικαν τόνισε ότι έμεινε έκπληκτος με τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο και ζήτησε ένα ευέλικτο και απλό νομικό πλαίσιο για να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία στις τράπεζες να ανακτήσουν τα οφειλόμενα ποσά και την ίδια ώρα να διευκολύνει και τους δανειολήπτες. Όσον αφορά τις εκποιήσεις, ο κ. Χούρικαν δήλωσε: "αν και είμαι ξένος εδώ στην Κύπρο θα πρέπει να πω ότι δεν είναι αυτοσκοπός το ξεπούλημα των κυπριακών περιουσιών σε ξένους".
Το ζητούμενο πλέον για την Τράπεζα Κύπρου είναι να ξαναρχίσει να λειτουργεί σαν χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, δηλαδή να ξαναρχίζει να διαθέτει δάνεια και χρηματοδοτήσεις, ώστε να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία...


ΠΗΓΗ: NEWS                                                                                     

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
________________________________________

Allianz: Ασφάλιση διαδικτυακών κινδύνων για καναδικές επιχειρήσεις - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grΤην ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης για διαδικτυακούς κινδύνους εξετάζουν όμιλοι και εταιρείες, οι οποίοι σταθμίζουν τις απώλειες που μπορεί να έχουν στα έσοδα τους από μία διαδικτυακή απειλή και την ωφέλεια που μπορεί να αποκομίσουν από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. Έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν πως οι εταιρείες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη λειτουργία τους η κυβερνοαπειλή και πως μελετούν τα ασφαλιστικά προγράμματα ή αναζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτά. Τις εργασίες που ανοίγονται στον κλάδο διαβλέπει από την πλευρά της η ασφαλιστική αγορά, η οποία σχεδιάζει νέα προγράμματα με στόχο να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται.
Στον Καναδά όπου το 56% των εταιρειών δηλώνουν ότι η επιχείρηση τους δεν είναι προστατευμένη από διαδικτυακές επιθέσεις πρόσφατα η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) λάνσαρε το πρόγραμμα Allianz Cyber Protect, το οποίο καλύπτει την εταιρεία σε περίπτωση απώλειας δεδομένων ή απειλής της διαδικτυακής ασφάλειας της μονάδας. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να ασφαλιστεί και σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία της και ταυτόχρονα παρέχει στην εταιρεία πρόσβαση σε μια ομάδα συμβούλων δημοσίων σχέσεων και των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι όταν η επιχείρηση αντιμετωπίσει κάποιο κίνδυνο θα βρεθούν στο πλευρό της με σκοπό να περιορίσουν τη ζημιά.
Σύμφωνα με τη μελέτη Ponemon, το κόστος των διαδικτυακών επιθέσεων στις καναδικές εταιρείες έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 15% και ανέρχεται κατά μέσο όρο σε . δολάρια για κάθε επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: BITDAILY.GR

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


________________________________________


Ανοίγει η μισθολογική ψαλίδα ανδρών - γυναικών, μικρών - μεγάλων επιχειρήσεων - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Περαιτέρω σημαντική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα το 2013 και μεγάλες ανισότητες στις αποδοχές καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΙΚΑ.

Οπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις του Δεκεμβρίου του 2013, ο μέσος μισθός στις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 10,27%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα κατά 15,82%. Η μείωση του μέσου ημερομισθίου ήταν 6,92% και 7,11% αντίστοιχα. Στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 3,92% και ο μέσος μισθός κατά 5,42%. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις συμπίεσαν τη μισθολογική δαπάνη τους κυρίως μετατρέποντας μαζικά τις συμβάσεις πλήρους σε μερικής απασχόλησης.

Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, το μέσο ημερομίσθιο ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση ήταν 54,66 ευρώ και ο μέσος μισθός 1.265,08 ευρώ. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση ανέρχονταν το μεν ημερομίσθιο σε 25,07 ευρώ, ο δε μισθός σε 445,33 ευρώ.

Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο ήταν 43,08 ευρώ και ο μέσος μισθός 561,33 ευρώ. Σημειώνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογισθεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες. Επισημαίνεται επίσης ότι αυτά είναι στοιχεία από τις δηλώσεις για το προσωπικό που κάνουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ. Στους αδήλωτους - ανασφάλιστους εργαζόμενους οι αμοιβές είναι πιθανότατα χαμηλότερες.

Μικρότερη επιχείρηση, μικρότερες αποδοχές δείχνουν τα στοιχεία του ΙΚΑ. Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 63,36% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται στο 60,78%.

Γυναίκες

Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση ήταν ίσο με το 84,40% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών. Η διαφορά αμβλύνεται στη μερική απασχόληση, όπου οι γυναίκες αμείβονται με ημερομίσθιο ίσο με το 95,42% του μέσου ημερομισθίου των ανδρών. Ο μέσος μισθός των γυναικών αντιστοιχεί στο 73,40% του μισθού των ανδρών.

Στελέχη

Οι υψηλότερες αμοιβές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες παρατηρούνται στην ειδικότητα «Διευθύνοντες και Ανώτερα Στελέχη Μεγάλων Δημοσίων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (με απασχόληση 10 μισθωτοί και άνω)» με μέσο μισθό 4.475,56 ευρώ και 2.744,35 ευρώ αντίστοιχα. Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,78% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,67% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,65%, ενώ με μερική απασχόληση το 41,65%.

Κλάδοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο κλάδος του εμπορίου (λιανικού και χονδρικού) παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης, αφού σε αυτό απασχολείται το 21,98% των ασφαλισμένων. Στη μεταποιητική βιομηχανία απασχολείται το 14,42% των ασφαλισμένων και στον τουριστικό τομέα (ξενοδοχεία - εστιατόρια) το 10,90%. Στον κλάδο ξενοδοχείων-εστιατορίων το ποσοστό των ασφαλισμένων αλλοδαπών εργαζόμενων είναι σχεδόν διπλάσιο (19,96%).

Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις, είναι υπάλληλοι γραφείου, με ποσοστό 24,62% (το ποσοστό αυτό φτάνει στο 29,06% στους Ελληνες ασφαλισμένους). Το 19,17% απασχολείται στην «παροχή υπηρεσιών και ως πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,58% είναι «ανειδίκευτοι εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες». Στους αλλοδαπούς το ποσοστό της τελευταίας κατηγορίας είναι τριπλάσιο και στους αλβανικής καταγωγής προσεγγίζει το 50%.

ΠΗΓΗ:  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ                                                               

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
_________________________________________________________________
Νέο μισθολόγιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους - Τι αλλάζει στις προσλήψεις και στους μισθούς - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Ριζικές αλλαγές στους μισθούς και στον τρόπο πρόσληψης υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα φέρνει το νέο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφισθεί τον Οκτώβριο και οι αλλαγές να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με την Καθημερινή της κυριακής που φέρνει στο φως το θέμα, οι αλλαγές αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Σε γενικές γραμμές οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το νέο μισθολόγιο είναι οι παρακάτω: 1.Διευρύνεται η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ και των υπόλοιπων υπαλλήλων ΔΕ και ΥΕ. Ουσιαστικά προβλέπεται να μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές των υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν απο΄τη μείωση θα δοθούν ως αύξηση στους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ. Θυμίζουμε βέβαια ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων στα 4 χρόνια του Μνημονίου έχουν περικοπεί κατά 40% περίπου. Παράλληλα στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε, εκτός των άλλων, ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί το παραπάνω σχέδιο είναι πολύ πιθανόν τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης μόνο κατά ένα μέρος να δοθούν ως αύξηση στους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ όπως και να έχει το παραπάνω σχέδιο βαθαίνει τη λογική του διαίρει και βασίλευε. 2.Αλλαγή του τρόπου πρόσληψης στο δημόσιο. Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι θα έχουν πρώτο μισθό 585 ευρώ το μήνα μικτά (όσοι είναι άνω των 25) και 510 ευρώ το μήνα μικτά όσοι είναι κάτω των 25 ετών. Μετά την πάροδο του έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα (780 ευρώ το μήνα μικτά) 3.Προβλέπεται ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών. Βεβαίως το ξεπάγωμα θα αφορά όσους περνούν τα μέτρα της αξιολόγησης 4.Αύξηση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια κατά δύο έτη για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ. 5.Περικοπή των μη μισθολογικών παροχών (π.χ. παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις κ.λπ.) Από τα τελευταία στοιχεία της απογραφής προκύπτει ότι το Μάιο του 2014 το τακτικό προσωπικό στο στενό δημόσιο τομέα είναι 590.908 υπάλληλοι Αναλυτικά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εργάζονται 87.684 υπάλληλοι (περιλαμβάνονται οι ένστολοι) στο υπουργείο Παιδείας 177.225, στο υπουργείο Υγείας 82.389, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 62.519 και στους ΟΤΑ 83.996

ΠΗΓΗ: IPAIDEIA                                                                               

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

________________________________________
Ανδρέας Λοβέρδος: « Το 1 προς 10 για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση πρέπει να συζητηθεί εκ νέου» - «Θα υπάρξουν εξελίξεις για την Κεντροαριστερά το Φθινόπωρο».  - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.grΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr
                                                         
Μαρούσι,   11 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm  και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη.
Σε ερώτηση για τους αιώνιους φοιτητές ο Υπουργός απάντησε:
«Σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μετά από πολλά χρόνια προειδοποιήσεων και καθυστερήσεων, θα εφαρμόσουμε, αυτό που ο Νόμος ορίζει, στις 31 Αυγούστου, ότι δηλαδή, όσοι έχουν πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εν προκειμένω 11 χρόνια στα μέγιστα της καθυστέρησης, όσοι έχουν ξεπεράσει αυτά τα έντεκα χρόνια διαγράφονται. Και αν κάνουμε μία επισκόπηση των αριθμών που δίνουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τότε φτάνουμε στον αριθμό των 180.000. και λέω περίπου γιατί δεν μας έχουν φέρει όλα τα Ιδρύματα της χώρας τους αριθμούς τους, σε συνεργασία με τα Συντονιστικά τους Όργανα, περιμένουμε τους τελικούς αριθμούς αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα. Έχουν γίνει αυτοί οι υπολογισμοί  και καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Αυγούστου. 2014. Και πάντα αναφερόμαστε στους λιμνάζοντες. Να μην γίνεται η σύγχυση εκεί με τους παρόντες φοιτητές όπου εκεί ισχύει ο αριθμός 4 +ν και 5+ν.  Άρα έχουμε το Νόμο για τους παρόντες φοιτητές να τα ρυθμίζει αυτά, να προβλέπει τη διακοπή της φοίτησης για διάφορους λόγους και όλα αυτά να τα περνάει στους Οργανισμούς των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και πολύ σωστά, όμως αυτοί οι Οργανισμοί δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο, αξιολογούνται ως την 1η Νοεμβρίου του 2014 και μετά θα ακολουθήσουν την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων. Δηλαδή η μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας στα Ιδρύματα αργεί. Συνεπώς, μέχρι τότε, ισχύει απευθείας η Νομοθεσία και η Νομοθεσία σε σχέση με τους λιμνάζοντες -και όχι με τους παρόντες φοιτητές - ορίζει αυτά με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.  
Θέλω να αναφέρω εδώ ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εκείνοι που χαρακτηρίζονται από μία απροθυμία συμμετοχής και γι αυτό όταν γίνεται διάλογος με  κοινωνική ευαισθησία, αυτή η κοινωνική ευαισθησία διακρίνει και εμάς. Ωστόσο όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ και δεν θέλουν να το συνεχίσουν είναι πολύ μεγάλο λάθος να τους κρατάμε εγγεγραμμένους για πολλούς λόγους. Λένε συνήθως σε πολλά από τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο Υπουργείο ότι αυτό δεν προσθέτει κόστος στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν έχουν πάσο ή γιατί δεν υπάρχουν επιδόματα κτλ. Θα σας δώσω δύο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν ισχύουν. Μπορεί να μην έχουν οικονομικό κόστος αλλά έχουν γραφειοκρατικό κόστος, δεύτερον, με την ύπαρξη των λιμναζόντων δεν δίνεται σημασία στον κύκλο σπουδών, είναι αδιάφορος ο κύκλος σπουδών, και τρίτον και πιο σημαντικό δίνονται λανθασμένα στοιχεία για τα στατιστικά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όσον αφορά το φοιτητικό τους δυναμικό και από αυτό το λάθος, απορρέουν άλλα λάθη, ο αριθμός των διδασκόντων, ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού, της χρηματοδότησης  άρα δεν είναι σωστό να έχουμε κάλπικα στοιχεία, πρέπει να έχουμε τα σωστά στοιχεία».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει μέσος όρος ετών των λιμναζόντων ο Υπουργός απάντησε:
« Δεν μπορώ να βγάλω (μέσον όρο) διότι τα στοιχεία δεν τα έχουμε εμείς, τα έχουν τα Ιδρύματα, σε μας αποστέλλονται μέσω του Συντονιστικού τους Οργάνου συγκεντρωτικοί  αριθμοί. Όμως έχουμε λιμνάζοντες φοιτητές ακόμα και από την δεκαετία του 50».

Στην ερώτηση για ενδεχόμενη  διαφωνία  των Πρυτάνεων Ο κ Λοβέρδος απάντησε:
«Τα Συντονιστικά Όργανα των Πρυτάνεων και των Προέδρων ΤΕΙ είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο. Δεν έχω εκτιμήσει αυτό που με ρωτάτε γιατί στις τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος συμφωνούμε δηλαδή για ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε την A ή την Β τακτική και δεν έχω ακούσει από κάποιο Ίδρυμα ότι δεν θα την εφαρμόσει».
Σε ερώτηση για το αν προβλέπεται κάτι ειδικότερο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στα Πανεπιστήμια ο Υπουργός απάντησε ότι ο διάλογος σχετίζεται με το παρόν για τους φοιτητές που τώρα σπουδάζουν υπάρχει μια πρόταση που ακούστηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων το συν 2 που δίνεται στους άλλους φοιτητές να γίνει πιο ευρύ Δεν αφορά τους λιμνάζοντες η συζήτηση ατόμων με αναπηρία και είναι ένα μέτρο που ακούγεται λογικό. Παρακαλέσαμε να δούμε την πρόταση τον Σεπτέμβριο στο συνάδελφο πρώην Υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου. Ένα άτομο με μόνιμα προβλήματα που επιφέρουν οι αναπηρίες πρέπει να δείχνουμε περισσότερη ανοχή. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που συζητείται χωρίς να έχουμε κατασταλάξει.Ο Νόμος προειδοποίησε από το 2007 και  με σαφείς ημερομηνίες το 2011 δόθηκαν εξτρα εξεταστικές περίοδοι η συζήτηση έχει τελειώσει. Για τους μερικής φοίτησης που εργάζονται δεν υπάρχει καμία άλλη πρόβλεψη. Για τους παρόντες φοιτητές ο νόμος προβλέπει  και τη διακοπή αν υπάρχουν θέματα αναπηρίας, εργασίας ή υγείας.
Σε ερώτηση ακροατών για την εξεταστική ο Υπουργός απάντησε:
«Κανονικά, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόβλημα με τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια που εμφανίζεται να έχει διαστάσεις μη επιλύσιμες. Για τα υπόλοιπα έχουμε κοινούς στόχους. Διαφωνούν για τη χρηματοδότηση, και έχουν απόλυτο δίκιο, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή, απελευθερώσαμε τις ερευνητικές διαδικασίες από τα δεσμά του Δημοσίου και το εκτίμησαν αυτό, μόλις διαβάσουμε την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ, αν τα πράγματα είναι καλά θα απελευθερώσουμε και τα Μεταπτυχιακά, δεν θα χρειάζεται το Υπουργείο να εγκρίνει τα Μεταπτυχιακά Τμήματα, θα προχωρούν μόνοι τους στην διαδικασία. Αυτό το πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε αυτή την στιγμή είναι το πρόβλημα των μετεγγραφών. Όπου τον Μάιο του 2014 χορηγήθηκε δικαίωμα μετεγγραφής και που εμείς δεν μπορούσαμε να το αλλάξουμε μετά τις Εκλογές, γιατί ο Νομοθέτης θα καθίστατο κομπογιαννίτης και πάμε τώρα να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα όπου αν το δικαίωμα μετεγγραφής για τα μεγάλα Πανεπιστήμια αντιστοιχεί σε μεγάλο αριθμό φοιτητών, ερημώνονται τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και  δημιουργείται το αδιαχώρητο στα Κεντρικά, με την έννοια ότι οι άνθρωποι μας παραπονιούνται τι θα κάνουν και εμείς προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, είμαστε σε διαβούλευση. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω δημόσια γι αυτό, πρέπει να το συζητήσω πρώτα με την Κυβέρνηση και τις Αρχές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η δική μου λογική λέει ότι κάθε εβδομάδα πρέπει να μιλάς με τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια και κάθε μέρα με τους καθηγητές.  Πρόκειται για ένα πολύ κακοπληρωμένο σώμα, από τα 800 ευρώ του Αναπληρωτή και τα 600 του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού με οργανική θέση, μέχρι τα 1000 ευρώ του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο, πρέπει να τους ακούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια αυταρχισμού δεν υπάρχει περιθώριο για δήθεν μεταρρυθμιστές που ό,τι ονειρεύονται τη νύχτα θέλουν το πρωί που ξυπνάνε να το κάνουν πράξη, με σκοπό όχι το να βοηθήσουν την Εκπαίδευση αλλά τον εαυτό τους συνδέοντας το όνομά τους με έναν Νόμο κ.ο.κ. δεν είναι τέτοια περίπτωση, θα συνεχίσω με διάλογο και σας ξαναλέω ότι το μόνο πράγμα που μας προβληματίζει είναι οι Μετεγγραφές.
Για την αξιολόγηση ο Υπουργός απάντησε: « Υπάρχουν δύο αξιολόγησης η μία από την ΑΔΙΠ Αρχή Διασφάλιση Ποιότητας και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο συντάχθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κουφουδάκη και κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη την περασμένη εβδομάδα και θα συζητηθεί στις 27 Αυγούστου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Υπάρχει μια δεύτερη αξιολόγηση που αφορά τις διοικητικές ανάγκες Οκτώ Πανεπιστημίων που έχουν διαθεσίμους υπαλλήλους και κατατέθηκε τρεις μέρες νωρίτερα από τον χρόνο που είχαμε προβλέψει, την 1η Αυγούστου. Και το λέω για όσους υποστήριζαν ότι πετούσα τη μπάλα στην κερκίδα ζητώντας μια ακυρωτική αναβολή. Κατατέθηκε και αυτή. Δεν θέλαμε να την ανοίξουμε στο Υπουργείο, επειδή ήμασταν πολύ μακριά από τους αξιολογητές οι οποίοι προέκυψαν  από διαγωνιστική διαδικασία του ΕΣΠΑ. Αυτή η επιτροπή κατέθεσε το πόρισμά της  και συζητείται την ίδια μέρα στη Βουλή. Από το πόρισμά αυτό θα προκύψει αν θα υπάρξουν απολύσεις στα οκτώ αυτά Πανεπιστήμια ή όχι. Δυνητικά το ενδεχόμενο απόλυσης αφορά 500 άτομα που είναι διαθέσιμοι σήμερα και είτε θα επανατοποθετηθούν είτε όχι και γι΄αυτούς θα ξαναγίνει έγκυρος ο διάλογος των ημερών ανάληψης εκ μέρους μου της ευθύνης του ΥΠΑΙΘ. Αναφέρομαι στα όσα είχαν συζητηθεί στις 9, 10 και 11 Ιουνίου».
Προσλήψεις -κενά
Για το τι θα γίνει με τις προσλήψεις και τα κενά στα σχολεία ο Υπουργός απάντησε ότι έχει συζητήσει και με τον κ. Μητσοτάκη ότι το θέμα της Παιδείας πρέπει να ξανασυζητηθεί και το 1 προς 10 στην εκπαίδευση πρέπει να συζητηθεί εκ νέου. «Φτάνουμε σε σημεία που κείνται εκτός ορίων. Όταν φέτος ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη φέτος 22.500 αναπληρωτές λόγω περισσότερων συνταξιοδοτήσεων πέρυσι, αντιλαμβάνεστε ότι περάσαμε πραγματικά τα όρια. Υπάρχουν ακόμη 360 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ξένων φιλολογιών οι περισσότεροι,  από τον ΑΣΕΠ προ του 2010. Με βάση την αναλογία 1 προς 10 θα έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε το 2015-16 μόλις 450 άτομα. Να κάνουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε τελικά  200 άτομα ενώ έρχονται 30.000 άνθρωποι.; Είναι μία σκληρή κατάσταση αυτή. Δεν νομίζω ότι η εκπαίδευση αντέχει άλλο. Είναι ίσως η τελευταία χρονιά που προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με αυτές τις διαδικασίες στην 11 Σεπτεμβρίου όπως πρέπει να τα ανοίξουμε. Σας ενημερώνω  με ακρίβεια ότι από αυτές τις 22.500 αναπληρωτών που ζητήσαμε μετά από συνεννοήσεις συνολικά στο πλαίσια της κυβέρνησης  και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου και συνεννοήσεις με άλλους Υπουργούς θα έχουμε συνολικά 19.500. Θα έχουμε δηλαδή 3000 λιγότερους καθηγητές και δασκάλους από αυτούς που ζητήσαμε. Θα καλύψουμε τα κενά ζητώντας από καθηγητές και δασκάλους να διδάξουν αυτό που λέμε τα εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα. Και μέσα στον χειμώνα η πληθώρα των ειδικοτήτων θα εξορθολογιστεί. Δεν το αντέχουμε να μείνουμε στη σημερινή κατάσταση από πλευρά και εκπαιδευτικής και οικονομικής.
Με πολύ σοβαρές προσπάθειες και πρόβλεψη νομοθετική να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Για τις αποσπάσεις ο κ Λοβέρδος είπε :
«Η διαδικασία των αποσπάσεων συντελείται τώρα με μετριοπάθεια και παρά τη διαμαρτυρία κάποιων φορέων που θέλουν περισσότερους αποσπασμένους,  περνάμε τη ρύθμιση στη βουλή για διπλασιασμό των μορίων όσων υπηρετούν στις δυσπρόσιτες περιοχές και πιστεύουμε ότι την 11η Σεπτεμβρίου, παρατηρώντας τα συμβαίνοντα σε όλους τους νομούς της χώρας, από πλευράς βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού θα είμαστε εντάξει.»
Για το αν βλέπει εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Λοβέρδος  απάντησε:
«Πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο του 2014 δεν τις βλέπω, κύριε Καλαρρύτη. Όσο κι αν είναι διακινδυνευμένο να κάνει κανείς προβλέψεις σ αυτό το πυκνό χρόνο της κρίσης, δεν τις βλέπω. Περιλαμβάνω στο σκεπτικό μου το ότι με ειλικρίνεια κανείς δεν τις θέλει. Αλλά και πάλι πρέπει να ξεπεράσουμε την ασθενή κατάσταση στο πολιτικό μας σύστημα που από το 2017 υπάρχει, κάθε δύο χρόνια να έχουμε εκλογές. Νομίζω δηλαδή ότι θα φτάσουμε από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή δηλαδή, κατά το Σύνταγμα, Ιανουάριο- Φεβρουάριο, θα αποφύγουμε να επισπευτούν αυτές οι διαδικασίες το Σεπτέμβριο, ευτυχώς, παραβλέποντας ότι μια χώρα μπορεί να έχει δύο Πρόεδρους της Δημοκρατίας, δηλαδή έναν εν ενεργεία και έναν εν αναμονή, ούτε μπορούμε να παίζουμε με τον θεσμό αυτό, ούτε να περιμένουμε να φύγει θιγόμενος ο Πρόεδρος και να έχουμε κρίση με χαρακτηριστικά πολιτειακής κρίσης. Νομίζω ότι όλα θα γίνουν Γενάρη-Φλεβάρη και αυτήν είναι η εκτίμηση μου, και αν περπατήσει καλά, η διαπραγμάτευση που γίνεται τώρα με τους Επικεφαλής της Τρόικα, από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, και δεν έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε άλλες 3.000-3500 απολύσεις στο χώρο του Δημοσίου, να μην θεσπίσουμε με Νόμο στη Βουλή με ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερες δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουμε ένα ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον, θα διορθωθεί και η ιστορία του ΕΝΦΙΑ γιατί διαπιστώθηκαν λάθη κατά την εφαρμογή, σημειώνω ότι εγώ δεν το ψήφισα αυτό στη Βουλή, μάλιστα το είχα καταδικάσει…
Σε ερώτηση για το αν βλέπει  μετεξέλιξη της Τρόικα σε σχήμα πιο ευρωπαϊκό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε : «Αυτό είναι ο στόχος. Αυτό είχα θέσει από τότε που ήμουν Υπουργός Υγείας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την εποπτεία στην απλή επιτήρηση και οι θεσμοί της επιτήρησης να είναι ευρωπαϊκοί. Αυτή η αλλαγή έχει μεγάλο νόημα για την καθημερινότητα μας, για την αξιοπρέπειά μας και για το πολιτικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί».

Στο θέμα της Κεντροαριστεράς και αν βλέπει εξελίξεις στον Σεπτέμβριο σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Απορρίπτουμε κι εμείς τη συζήτηση και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά είμαι σταθερός σε αυτό το θέμα εδώ και 4 χρόνια με ένα κόμμα που δεν δέχεται να σηκώσει το παραμικρό βάρος από τα πολλά που σηκώνει το πολιτικό σύστημα της χώρας, ούτε καν για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους θέλει να μπει κάτω από τη μπάρα για να σηκώσει μέρος του βάρους. Με ένα κόμμα που δεν αποδέχεται την ευθύνη και την ανάγκη να παλέψουμε αλληλέγγυα για όσα βαραίνουν τη χώρα δεν μπορούμε να βλέπουμε καμία συνεργασία και να επιτρέπουμε να δούμε ανοιχτό κανένα διάλογο. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν με τόσο απαξιωτικό τρόπο σε όποιο από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς τους απευθύνεται που κόβουν όχι μόνο τον διάλογο αλλά και τις γέφυρες. Επίσης μας χωρίζουν αξεπέραστες πολιτικές διαφορές. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και να ανοίξουμε διάλογο. Είχαμε απευθυνθεί σε αυτούς και μετά τις εκλογές του 2012 αλλά γύρισαν την πλάτη ακόμη και τώρα για τη διευθέτηση του χρέους».
«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις το Φθινόπωρο στον χώρο της Κεντροαριστεράς» τόνισε ο Υπουργός, «Θα ανοίξουν και θα κλείσουν θέματα. Θα υπάρξουν συνεργασίες. Δεν έχω άδικο σε όσα προέβλεψα, στο ότι δεν θα γίνουν εκλογές. Υπάρχει άνεση χρόνου για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης όπως έχει πει ο κ. Βενιζέλος και το  ΠΑΣΟΚ, το έχουμε δεχτεί όλοι στην Ελιά κι εμείς  ειδικότερα στη Νέα Ελλάδα το έχουμε αποδεχτεί. Θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τότε και σε ό,τι με αφορά βλέπω με αγάπη τον χώρο αυτόν που έχει δώσει παρά πολλά για την εξέλιξη της Ελλάδας μετά την πτώση της δικτατορίας και κυρίως έχει δώσει όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα υπάρξουν συγκλίσεις και συνεργασίες έχω πίστη σε αυτό που σας λέω γιατί έχω συζητήσει πολλές φορές, ξέρω από πάρα πολλά  στελέχη του χώρου τι θέλουν να κάνουν, και στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ανεξαρτήτως της μορφής που θα πάρει γιατί αυτό θα συζητηθεί, θα έχουμε έναν ευρύτερο χώρο που θα σέβεται την πορεία του ΠΑΣΟΚ και τον τίτλο του, και θα πατάει στα δεδομένα αυτής της στιγμής φιλοδοξώντας να περάσει το 10% στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτήν την εξέλιξη θα την υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Με τον χώρο από τον οποίο απομακρύνθηκα μετά από διαγραφή είμαι σε απόλυτη συνάφεια, τον τιμώ και με τιμά και θα συνεχίσουμε μαζί. Η ενωτική μου διάθεση είναι η μεγαλύτερη δυνατή και είμαι σίγουρος από αυτά που ακούω και από αλλά στελέχη του χώρου πως οι προσπάθειες μας θα καρποφορήσουν. Μετά τη 15η Αυγούστου θα προχωρήσουμε στις εξελίξεις. Έχουμε και  την 3η Σεπτεμβρίου ως συνταγματικό σταθμό μια  που είναι η επέτειος της θέσπισης του συντάγματος αλλά και της Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεπώς εκείνη η ημέρα θα είναι ευκαιρία για πολλά». 

ΠΗΓΗ: DIKTYO.GR                                                                           

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


_________________________________________________________________

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.ΜΑΝΕΣΙΩΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΜΩΡΑΛΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.- Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

http://www.pireas2day.gr/Images/sp.gif
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1900
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ: 860/1915 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18 531  (ΜΕΓΑΡΟΝ Ε.Β.Ε.Π. )  4ος όροφος
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ : 210 4176 318 * - FAX : 210 4138 486

 

                                                  
                                     ΤΜΗΜΑΤΑ :
                                                                ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
                                                        ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΕΩΣ – ΥΠΟΔΗΣΕΩΣ & ΨΙΛΙΚΩΝ
                                                       ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
                                                       ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
                                                                     ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
                                                       ΚΙΓΚΑΛΕΡΙΑΣ – ΧΗΜΙΚΩΝ & ΧΡΩΜΑΤΩΝ
                                                                     ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΞΥΛΕΙΑΣ
                                                                                                        ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ
                                    ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
                                                                                                                                                                                                                   
                                                                         ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 24/4/2014


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ : 1209


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23 Απριλίου, μεταξύ των μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και του επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κ. Γ. Μώραλη.

          Ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, έχοντας εντοπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους και έθεσαν υπόψη του υποψήφιου Δήμαρχου Πειραιά τα θέματα της πόλης, που είναι συνυφασμένα με την ανάπτυξη και λειτουργία της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας. Επίσης, τόνισαν την αναγκαιότητα να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα αναδείξουν τον Πειραιά σε διεθνές εποροναυτιλιακό κέντρο και θα τον βγάλουν από την αφάνεια και την ύφεση, ώστε να γίνει ένας φιλικός και ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας και όχι μόνο, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.

          Η συζήτηση συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης  και προβολής της πόλης, της αναβάθμισης των λειτουργιών της, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, της λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς, του παράνομου πλανόδιου εμπορίου, της καθαριότητας, των ανοιχτών εμπορικών κέντρων, της δημιουργίας  Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων κ.ά.

          Ο κ. Γ. Μώραλης ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού του και δεσμεύτηκε να υλοποιηθούν άμεσα ζητήματα, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κινητοποίηση κοινωνικών δυνάμεων, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της εικόνας του Πειραιά.

          Ο κ. Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη της Δ.Ε. ευχαρίστησαν τον κ. Γ. Μώραλη για την επίσκεψή του και επιβεβαίωσαν την αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου στις προσπάθειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής Πειραιά, για την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

_________________________________________________________________
«Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» – Ένταξη έργων - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grhttp://www.pireas2day.gr/Images/sp.gif


Με απόφαση τoυ Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση   στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας  283 επενδυτικά σχέδια από ισάριθμες επιχειρήσεις, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 30.753.533,94€. και αναλογούσας ενίσχυσης (δημόσια χρηματοδότηση/επιχορήγηση) 13.408.794,71€  που αντιπροσωπεύουν το 77% των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα(366 επενδυτικά σχέδια με δημόσια χρηματοδότηση 20.458.425,25€) .
Στο σύνολο της χώρας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση  881 επενδυτικά σχέδια.
Ειδικότερα στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 219 επενδυτικά σχέδια (προτάσεις) συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 25.123.201,01  και αναλογούσας δημόσιας χρηματοδότησης 10.910.480,38€ ενώ στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν  για χρηματοδότηση 64επενδυτικά σχέδια (προτάσεις) συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού  5.630.332,93    και συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 2.498.314,33 € . Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις εγκρίσεις των έργων υπερκαλύφθηκε η δημόσια δαπάνη της προκήρυξης τόσο στην Κεντρική Μακεδονίας που ήταν 8.000.000,00€ , όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που ήταν 1.600.000,00€.
Ως προς το μέγεθος των επιχειρήσεων, συνολικά και στις δύο Περιφέρειες, κυριαρχούν οι Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις με ποσοστά 45% και 41% αντίστοιχα επί του αριθμού των εγκεκριμένων έργων.
Επίσης στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα υλοποιηθούν 6 επενδυτικά σχέδια συνεργασίας που αντιπροσωπεύουν συνολικά 18 επιχειρήσεις ( 17 επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 1 επιχείρηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

ΠΗΓΗ: ΣΑΚΚΟΥΛΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

_________________________________________________________________
ΗΠΑ: Βελτιώθηκε ο δείκτης ψυχολογίας μικρών επιχειρήσεων το Μάρτιο - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grhttp://www.pireas2day.gr/Images/sp.gif

O δείκτης ψυχολογίας μικρών επιχειρήσεων βελτιώθηκε τον Μάρτιο, αλλά πάντως δεν ξεπέρασε τα επίπεδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εμπορική ένωση NFIB.

Ο δείκτης που απαρτίζει η ένωση National Federation of Independent Business αυξήθηκε 2 μονάδες στο 93,4.

Η βελτίωση οφείλεται κυρίως στην σημαντική άνοδο του επιμέρους δείκτη που αποτυπώνει τις προσδοκίες για υψηλότερες πωλήσεις.

ΠΗΓΗ: LIVECITY.GR


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

_________________________________________________________________

Ποιοι κλάδοι θα φέρουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

http://www.pireas2day.gr/Images/sp.gif
Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και κορυφαίοι τραπεζίτες μιλούν για την ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας
Υστερα από τη συμφωνία με την τρόικα και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, η οποία έβαλε τέλος στην αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην επόμενη ημέρα και στον τρόπο που μπορεί να τονωθεί η αγορά και η κατανάλωση. Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και κορυφαίοι τραπεζίτες μιλούν για την ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας.
«Ή θα αναθερμάνουμε την οικονομία ή θα πάμε μετανάστες στο εξωτερικό», δήλωσε πρόσφατα στην «Η» ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας πως η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μονόδρομος για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.
Οι περισσότεροι πλέον παραδέχονται πως τα μέτρα λιτότητας δεν αρκούν από μόνα τους για να συνεχίσει να πετυχαίνει η χώρα τους δημοσιονομικούς της στόχους. Αυτό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση, η οποία σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα φορολογικά βάρη για το 2014. «Από εδώ και πέρα, το βάρος πρέπει να πέσει στην αύξηση του ΑΕΠ και στην αξιοποίηση των υγιών επιχειρηματικών δυνάμεων του τόπου», σημειώνουν άνθρωποι της αγοράς και τονίζουν πως προτεραιότητα στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας πρέπει να δοθεί στους κλάδους εκείνους που η χώρα πλεονεκτεί, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση τροφίμων.
Mckinsey
Οι συγκεκριμένοι κλάδοι, σύμφωνα με μελέτη της Mckinsey, μπορούν να προσθέσουν δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και το κυριότερο να ενισχύσουν την απασχόληση στη χώρα. Απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση είναι να διοχετευθούν νέα κεφάλαια, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

Ειδικότερα, ο τουρισμός, ο οποίος στηρίζει σταθερά τη χώρα και έχει συμβάλει καθοριστικά στην υπέρβαση της κρίσης, μπορεί να συνεισφέρει ακόμη περισσότερα στα δημόσια ταμεία. Συγκεκριμένα, μπορεί να προσφέρει 18 δισ. ευρώ Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία και 220.000 νέες θέσεις εργασίας. Αναγκαία θεωρείται η ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος «ήλιος και θάλασσα» και της επέκτασής του με κρουαζιέρες, θαλάσσιο τουρισμό, περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνες, λιμάνια για κρουαζιερόπλοια. Τεράστια είναι τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν και από την ενέργεια, η οποία έχει τη δυνατότητα να προσθέσει Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία 9 δισ. ευρώ και να ανοίξει 80.000 θέσεις εργασίας. Το μεγάλο στοίχημα εδώ, είναι να γίνει η Ελλάδα διεθνής ενεργειακός κόμβος με τη διέλευση αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου.
Μεγάλες δυνατότητες έχει ο αγροτικός τομέας και η μεταποίηση τροφίμων, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν αθροιστικά 11 δισ. ευρώ και 260.000 θέσεις εργασίας κυρίως μέσα από την επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Η συγκυρία για τα ελληνικά τρόφιμα στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς οι καταναλωτές ανά τον κόσμο στρέφονται στη μεσογειακή διατροφή.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και μεγάλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας θέλουν να συνεργαστούν με Έλληνες τυροκόμους, προκειμένου να εντάξουν στο διεθνές χαρτοφυλάκιό τους τη φέτα αλλά και άλλα ελληνικά τυριά. Ανάμεσα στις κινήσεις που χρειάζεται για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες των ελληνικών τροφίμων, είναι και η δημιουργία στρατηγικής για προϊόντα Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (π.χ. μαστίχα, κρόκος, σπαράγγια).
Προστιθέμενη αξία
Συνολικά, οι τέσσερις αυτοί κλάδοι μπορούν να συνεισφέρουν 38 δισ. ευρώ προστιθέμενη αξία στη χώρα και να δημιουργήσουν 560.000 νέες θέσεις εργασίας, σε μια στιγμή που η ανεργία ειδικά μεταξύ των νέων βρίσκεται σε ανησυχητικά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει αναθέσει ήδη στο ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ και την Mckinsey την εκπόνηση μελέτης για το νέο δεκαετές πλάνο ανάπτυξης της οικονομίας στη βάση συγκεκριμένων δράσεων σε κλάδους «πρωταθλητές». Δηλαδή κλάδους που εντοπίζεται υψηλή αναπτυξιακή δυναμική και οι οποίοι θα μπορούσαν να στηρίξουν ουσιαστικά τη δύσκολη επιχείρηση ανάκαμψης της οικονομίας, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται το επόμενο διάστημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι μελέτες έχουν ήδη παραδοθεί στην κυβέρνηση.

Logistics
«Μοχλός προσέλκυσης ξένων επενδύσεων»

Μεγαλύτερη έμφαση, όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, πρέπει να δοθεί και στον κλάδο των logistics, ο οποίος εξελίσσεται σε βασικό «μοχλό» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Planning μπορεί να φτάσει μεσοπρόθεσμα σε ετήσιο κύκλο εργασιών, έως και 4,5 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη σημασία των logistics, στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, είπε πως «καλύτερα logistics σημαίνουν ανταγωνιστικότητα και περισσότερες εξαγωγές, σημαίνουν νέες επενδύσεις και νέες δουλειές σε ανέργους» και πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος λόγω του ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Ήδη, πολυεθνικές κολοσσοί όπως η HP και η ΖΤΕ αξιοποιήσουν τη γεωγραφική θέση της χώρας μας για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη, ενώ και άλλες, όπως ο αμερικανικός κολοσσός καταναλωτικών ειδών Procter & Gable επιθυμεί την αναβάθμιση της υφιστάμενης συνεργασίας του με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διάθεση των προϊόντων της στις αγορές της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες η ZTE ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) ως διαμετακομιστικού κέντρου, για την προώθηση των προϊόντων της σε 12 σημαντικές αγορές της νοτιανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα, σε Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο. Στα επόμενα σχέδια της κινέζικης εταιρείας είναι η δημιουργία ενός κέντρου επισκευών στον Πειραιά, το οποίο θα είναι το όγδοο της εταιρείας στην Ευρώπη.
Νομοσχέδιο
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή που διευκολύνει τη δημιουργία κέντρων logistics. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και η μείωση του μεταφορικού κόστους, το οποίο εξακολουθεί να επιβαρύνει τις τιμές των προϊόντων.

ΠΗΓΗ: YAHOO! ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


_________________________________________________________________________________