Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Ελληνική επιχείρηση και διεθνής επιχειρηματικότητα» από το BUSINESS MENTALITY - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Από αριστερά προς τα δεξιά: Αΐντα Νίκα, πρόεδρος BUSINESS MENTALITY, Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Δημήτρης Μάρδας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρόεδρος ΒΕΘ και ο  Γιάννης Χατζηδημητρίου Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ελληνική Επιχείρηση - Διεθνής Επιχειρηματικότητα», που διοργανώθηκε από το BUSINESS MENTALITY, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά έως 14 Μαρτίου 2015.
Στη διάρκεια των δράσεων θα αναλυθούν θέματα όπως η ελληνική επιχείρηση και η διεθνής επιχειρηματικότητα, η διαχείριση και η φορολογία Αξιών,  επιχειρηματικά εργαλεία, ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: GOLDMAN SACHS: Η τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, των επομένων ημερών,  έχει ως εξής:
10 Μαρτίου 2015 στις 20:00 μμ ΟΞΥΓΟΝΟ Ολύμπου 81 Θεσσαλονίκη
GOLDMAN SACHS: Η τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο
Προβολή ντοκιμαντέρ των Jérôme Fritel και Marc Roche: H αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs βρίσκεται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε το 2008 και όλων των επόμενων μετασεισμών: κρίση των subprimes, ελληνική κρίση, κρίση του ευρώ. Στο ντοκιμαντέρ, μέσα από μαρτυρίες πρώην στελεχών της GS, τραπεζιτών, οικονομολόγων και δημοσιογράφων, καταγράφεται και αποκαλύπτεται:
• πώς λειτουργεί αυτός ο πανίσχυρος οργανισμός (μυστικότητα, δικτύωση και αχαλίνωτη ροπή προς την κερδοσκοπία),
• πώς η GS κατάφερε να βγει μέσα από το κραχ του 2008 δυνατότερη και απαλλαγμένη από έναν βασικό ανταγωνιστή της (Lehman brothers),
• πώς έγινε η συμφωνία με την ελληνική πλευρά για την απόκρυψη χρέους κατά την προετοιμασία της χώρας για την είσοδο στο ευρώ και πώς η GS κατάφερε να διεισδύσει στην Ευρώπη.
Διάρκεια: 70 λεπτά, με ελληνικούς υπότιτλους. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν μεταξύ άλλων οι Έλληνες Γιάνης Βαρουφάκης, Παύλος Τσίμας και Χριστόφορος Σαρδελής.

11 Μαρτίου 2015 στις 19:00 μμ Cafe Bistro Domenico Κατούνη 12-14 & Μητροπόλεως
Διαχείριση και Φορολογία Αξιών
19:00 – 19:30 Προσέλευση – Εγγραφές
19:30 – 19:45 Χαιρετισμοί Αΐντα Νίκα, Πρόεδρος BUSINESS MENTALITY Πολύκαρπος Πολυχρονίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellasFin Global Wealth Management. 19:45
20:00 Επενδυτική Στρατηγική HellasFin 2015 Νικόλαος Γράντας, Διευθυντής Επενδυτικών Συμβούλων της HellasFin Global Wealth Management.
20:00 – 20:15 Το Νέο πλαίσιο της Φορολογίας Κινητών Αξιών Θεολόγης Γαϊτανίδης, Διευθυντής Γενικών Λειτουργιών της HellasFin Global Wealth Management
12 Μαρτίου 2015 στις 19:00 μμ Paraty Café and Bar Πίνδου 8, Λαδάδικα
Meet a NEW business partner in 5 minutes
Με έναν διαφορετικό τρόπο και σε χρόνο μόλις 5 λεπτών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ΝΕΩΝ Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών. Κάθε παρευρισκόμενος έχει στη διάθεσή του 5 λεπτά για
• Να παρουσιάσει τον εαυτό του και την επαγγελματική του ιδιότητα.
• Να αναφερθεί στο πώς δραστηριοποιείται (ή έχει σκοπό να δραστηριοποιηθεί) σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Καλωσόρισμα Αΐντα Νίκα, Πρόεδρος BUSINESS MENTALITY
Καλεσμένος ομιλητής: Δημήτρης Αναστασίου, Επιθεωρητής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής

13 Μαρτίου 2015 στις 19:00 μμ Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ
Επιχειρηματικά Εργαλεία
18:00 – 18:30 Προσέλευση – Εγγραφές
18:30 – 18:45 Χαιρετισμοί
18:45 – 19:00 Κnowledge 4 Βusiness: Επενδύοντας στην Επιχειρηματική Γνώση Τατιάνα Ριζοπούλου, M. Phil, LSE, UK, Managing Partner, Director of Learning & Development, North Tree Education & Consulting.
19:00 – 19:15 Ίδρυση μιας Επιχείρησης. Η Νομική Διάσταση Γιάννης Πιτσιώρας, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών.
19:15 – 19:30 Market your business: Με έξυπνο τρόπο Αΐντα Νίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της A.I.D.A Marketing & Business Development.
19:30 – 19:45 Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνος Ποσειδώνος, Διευθυντής Αναπτυξιακής Εταιρείας του ΕΕΘ.
19:45– 20:00 Διαδοχή Οικογενειακών Επιχειρήσεων Ρούλα Κωτούδη, Msc, Lincoln, UK, Σύμβουλος Επικοινωνίας.

14 Μαρτίου 2015 στις 15:00 μμ Cafe Bistro Domenico Κατούνη 12-14 & Μητροπόλεως
Συναντιόμαστε , Συστηνόμαστε , Μοιραζόμαστε
Δικτύωση Γυναικών Επαγγελματιών & Επιχειρηματιών Με χαλαρή κουβέντα, κρασάκι και ελαφρύ φαγητό για να γνωριστούν, να μοιραστούν και να δικτυωθούν γυναίκες επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης και όχι μονό.
Οι παρευρισκόμενες να έχουν μαζί τους χαμόγελο, διάθεση για συνεργασία και τις επαγγελματικές κάρτες.
Καλωσόρισμα Αΐντα Νίκα, Πρόεδρος BUSINESS MENTALITY
Τη συνάντηση συντονίζει η κα. Στήβη Σιωζοπούλου, μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης .


ΠΗΓΗ:
UNITED REPORTERS



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr