Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Όλες οι απολύσεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο που θα συμφωνήσουν σήμερα Κ.Μητσοτάκης – Τρόικα - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Off

 «Κλειδώνουν» τα λουκέτα σε δημόσιους φορείς και η τύχη των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα
Οι απολύσεις στο Δημόσιο, η διαθεσιμότητα αλλά και το λουκέτο σε δημόσιους φορείς θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα της σημερινής συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη και τους επικεφαλής της τρόικας.
Ο υπουργός Μεταρρύθμισης θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των δανειστών πως στο στόχο για τις 11.000 απολύσεις για το 2014, ως συνέχεια των 3.600 που έγιναν το 2013, θα προσμετρηθούν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν θα κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο νέο σύστημα αλλά και οι εργαζόμενοι σε φορείς που θα καταργηθούν εντός του έτους.
Τον Απρίλιο σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου μεταρρύθμισης θα απολυθούν αυτοδίκαια – δηλαδή χωρίς να μεσολαβήσει καμιά άλλη διαδικασία- όσοι από τους 12.500 «διαθέσιμους» του 2013 δεν έχουν βρει μέχρι τότε κάποια θέση στο Δημόσιο. Ο αριθμός αυτών θα συνυπολογιστεί στους 11.000 απολυθέντες.
Η διαδικασία αξιολόγησης των φορέων στους οποίους θα μπει λουκέτο ή θα καταργηθούν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις που θα περιορίσουν το μέγεθος συγκεκριμένων φορέων.
Το μνημόνιο ωστόσο έκτος από απολύσεις προβλέπει και προσλήψεις. Για το το 2014 αναμένονται οι εξής προσλήψεις:
- 1.300 στις εφορίες.
- 1.280 σε διάφορα υπουργεία και ΟΤΑ.
- 800 στις ένοπλες δυνάμεις και 1.000 στο εμπορικό ναυτικό.
- 650 στην Υγεία.
- 450 σε ασφαλιστικά ταμεία.
- 220 στο Δικαιοσύνης και 100 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
- 150 στο Λιμενικό.
- 4.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αναμένουν διορισμό.
 Σε χθεσινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το τέλος του μνημονίου πλησιάζει ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δέσμευση της για συνολικά 15.000 απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθεί άλλη κινητικότητα – διαθεσιμότητα που να συνοδεύεται με απολύσεις. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την αναγκαιότητα προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Οι πιο "ζωντανές" ειδήσεις, είναι οι ειδήσεις που βλέπουμε εμείς οι ίδιοι; Θέλεις να συμβάλλεις κι εσύ στην ενημέρωση μέσα από το exedra.gr; Γίνε κι εσύ ένας από τους ειδικούς συνεργάτες του site - στείλε μας απόψεις, σχόλια, ο,τιδήποτε σού τράβηξε την προσοχή, σε έκανε να αναρωτηθείς ή να εξοργιστείς, και πιστεύεις ότι αξίζει να το δημοσιεύσουμε. Φωτογράφησέ το, γράψε γι αυτό, και στείλε μας email με το υλικό και τα στοιχεία σου.
Τρόποι επικοινωνίας με το exedra.gr:
e-mail: info@exedra.gr
Tηλ: 211 10 63 900


ΠΗΓΗ: EXEDRA                                                                     


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr