Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Χρυσές επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ στα παραδοσιακά ελληνικά ποτά – Αναλυτικά οι προϋποθέσεις - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Off

Μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης προσφέρει το ΕΣΠΑ σε όσους ασχολούνται με την παρασκευή παραδοσιακών ποτών καθώς οι επιδοτήσεις είναι «χρυσές» για τα ελληνικά λικέρ και αποστάγματα, όπως το ούζο το τσίπουρο, το ρακόμελο και η ρακή.
Οι επιδοτήσεις στον εν λόγω κλάδο είναι πολύ «γενναίες» καθώς καλύπτουν από το 30% έως το 55% του κόστους δίνοντας έτσι κίνητρο σε πολλούς μικροπαραγωγούς να δουν τις επιχειρήσεις τους να επεκτείνονται. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και ηδύποτα παραδοσιακά προϊόντα, από τη Μαστίχα Χίου το Κουμκουάτ της Κέρκυρας και τη Φατουράδα των Κυθήρων μέχρι το Κίτρο της Νάξου, την Τεντούρα της Αχαΐας και τη Μουντοβίνα της Χαλκιδικής.
Όπως ήταν αναμενόμενο την τιμητική τους σύμφωνα με το «Έθνος» έχουν η κρητική ρακή, το θεσσαλικό τσίπουρο με γλυκάνισο αλλά και τα νησιώτικα ρακόμελα.
Μια βασική αιτία πίσω από τις γενναίες οικονομικές ενισχύσεις που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και η εκρηκτική άνοδος του ελληνικού τουρισμού που είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο στις πωλήσεις των συγκεκριμένων ειδών.
Άλλωστε ένα από τα ατού που έχει το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα ΙΙ», είναι η οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων ώστε να «ανοίξουν φτερά», να εξελίξουν τις μεθόδους παραγωγής και να κάνουν εξαγωγές.
Ποιοί μπορούν να είναι υποψήφιοι και πως γίνεται η επιλογή
·        Δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμα έχουν όλες οι νέες επιχειρηματικές μονάδες και όσες ήδη υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έκαναν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1η Αυγούστου του 2012.
·        Η επιλογή των επιχειρήσεων και το ύψος της επιχορήγησης, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της επιχείρησης, το επενδυτικού πλάνου που έχει εκπονηθεί, αλλά και τον σχεδιασμό συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις.
·        Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, πρέπει να κυμαίνεται από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, ενώ σε συγκεκριμένους κλάδους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.
·        Η ιδιωτική συμμετοχή των επιχειρηματιών, μπορεί να καλυφθεί και μέσω τραπεζικού δανείου, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.
Ποιους αφορά και τι ενέργειες καλύπτει η επιδότηση του ΕΣΠΑ
·        Νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ή προϊόντα και υπηρεσίες σε νέες αγορές που περιλαμβάνονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
·        Μηχανολογικός εξοπλισμός
·        Ενέργειες πληροφορικής- τηλεπικοινωνιών
·        Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας
·        Ενέργειες προβολής σε αγορές στόχους
·        Ενέργειες προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατέντων, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας
·        Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων

Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αίτησεις είναι η 10η Οκτωβρίου.

 

ΠΗΓΗ:KOOL NEWS                                                              



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr