Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αναστολή πληρωμών από χιλιάδες επιχειρήσεις - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Σε προμηθευτές και εργαζόμενους λόγω capital controls. 
Αρμαγεδδώνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τα capital controls. Πολλές επιχειρήσεις έχουν προβεί σε αναστολή των πληρωμών τους, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και «μεταφέρουν» όλες τις υποχρεώσεις από Σεπτέμβριο και… βλέπουμε! 

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Από τη στιγμή που δεν εισπράττουν, δεν θα μπορούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους είτε στους εργαζομένους είτε στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι ότι δεν γνωρίζουν το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν και μάλιστα η κατάσταση αυτή πολύ πιθανό να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν όψει ανασχηματισμού και γενικότερης πολιτικής ασάφειας.

Οι ελάχιστες ή ακόμη καλύτερα μηδενικές παραγγελίες από την εγχώρια αγορά λόγω της τραπεζικής αργίας υποχρεώνουν πολλές επιχειρήσεις να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους.

Είναι γεγονός αναφέρουν στελέχη της αγοράς ότι το φετινό καλοκαίρι, όμως, δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα έχουν προηγηθεί. Ακόμη και η κατάργηση των τμημάτων παραγγελιών για την εσωτερική αγορά έχει αποφασισθεί προκειμένου να μειωθούν το κόστος και οι δαπάνες των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες επιταγές με ημερομηνία λήξης εντός του χρονικού διαστήματος της «τραπεζικής αργίας», που έχουν καταστεί ακάλυπτες, χωρίς ωστόσο να ευθύνονται γι’ αυτό οι εκδότες τους.


ΠΗΓΗ:
FINANCIAL BOX



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr