Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μείωση των ανέργων το Μάϊο - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Σημαντική μείωση στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάιο ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. Μείωση για εικοστοτρίτο συνεχόμενο μήνα είχαμε και στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών.
Στο χαμηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2013 μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Κύπρο το Μάιο του 2015.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάιο μειώθηκε στα 43.579 πρόσωπα σημειώνοντας μείωση 4.096 προσώπων ή 9,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μείωση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, της μεταποίησης και του εμπορίου.

Τα στοιχεία ωστόσο καταδεικνύουν και αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας με τα άτομα που βρίσκονται μακριά από την αγορά εργασίας για περίοδο άνω των 6 μηνών και δεν έχουν πρόσβαση σε ανεργιακό επίδομα να αυξάνονται στα 20,876 πρόσωπα σε σύγκριση με 20,337 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 539 πρόσωπα ή 2,7%.

Την ίδια ώρα νέα μείωση για 23ο συνεχή μήνα κατέγραψαν τον Μάιο οι τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο -2%.

Αναλυτικά: 

-Στον τομέα στέγασης, ύδρευσης, ηλεκτρισμού και υγραερίου σημειώθηκε μείωση 9,08% Οι τιμές στον τομέα των μεταφορών μειώθηκαν κατά 4,50%.

-Μείωση 0,68% κατέγραψαν και οι τιμές στον τομέα ένδυσης και υπόδησης.

-Στην αντίπερα όχθη μικρή αύξηση 0,15% σημείωσαν οι τιμές των τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών, ενώ άνοδο 1,7% κατέγραψαν και οι τιμές αλκοολούχων ποτών και καπνού.

Νωρίτερα

Συγκεκριμένα σημειώθηκε μείωση 4096 προσώπων ή 9,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η μείωση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, όπου οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 1224 πρόσωπα, των χρηματοκοινομικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων με μείωση 834 πρόσωπα, της μεταποίησης, του εμπορίου, της δημόσιας διοίκησης, της εκπαίδευσης και τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Πέρσυ την ίδια περίοδο υπήρξε αύξηση στους εγγεγραμμένους ανέργους, στους τομείς υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης καθώς και των μεταφορών.




ΠΗΓΗ: ANT1IWO



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr