Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σεμινάριο για επιχειρήσεις τροφίμων - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Το σεμινάριο πραγματοποιείται από την Global Greece, εξειδικευμένη εταιρία στη στήριξη των εξαγωγών
Σεμινάριο το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά και απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Απριλίου, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ.

Είναι ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2 ημερών (12 ώρες) το οποίο έχει ως στόχο να ενημερώσει ιδιαίτερα τις νέες αλλά και τις παλιές μικρές ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων για τα πάντα ως προς τη δραστηριότητά τους, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Τις καταναλωτικές τάσεις,  τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες της αγοράς, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες, τα μυστικά  και τις παγίδες.

Η όλη προσέγγιση βασίζεται σε πρακτικά και διαπιστωμένα προβλήματα για το κάθε θέμα και υποστηρίζεται από συγκεκριμένα αληθινά παραδείγματα επιτυχιών και αποτυχιών του παρελθόντος, με ανάλυση των αιτιών. Αναλύονται ιδιαιτέρως οι μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για τις μικρές επιχειρήσεις στη χώρα μας ως προς τα δίκτυα διανομής, επισημαίνονται οι αδυναμίες των ελληνικών επιχειρήσεων στο μάρκετινγκ, τα λάθη στις τιμολογήσεις των προϊόντων, εξηγείται η αναγκαιότητα και οι δυνατότητες για προστιθέμενη αξία στα προϊόντα (η μεγάλη αγωνία όλων των παραγωγών) και αναλύονται βήμα-προς βήμα οι επιστημονικές διαδικασίες για την σωστή ανάπτυξη νέων ανταγωνιστικών προϊόντων. Την δεύτερη μέρα δίνονται απλά και πρακτικά όλα τα εργαλεία για την ανάπτυξη εξαγωγών εκ μέρους μιας ελληνικής εταιρίας τροφίμων.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από την Global Greece, εξειδικευμένη εταιρία στη στήριξη των εξαγωγών. Εισηγητές είναι ο  Μπάμπης Φιλαδαρλής MBA, DipM, MIEx, πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒΕ και ο Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος, οικονομολόγος, εξειδικευμένος στο μάρκετινγκ και την ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων.
Δηλώσεις συμμετοχής στο info@globalgreece.gr και το τηλ. 2310 474191
«Ο αγροτοδιατροφικός κλάδος είναι από τους σημαντικότερους της ελληνικής οικονομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι όμως η παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας και οι εξαγωγές τους, από όλες τις επιχειρήσεις. Πολλές νέες παραγωγικές εταιρίες έχουν ιδρυθεί πρόσφατα στη χώρα μας, εν μέσω κρίσης και αυτό είναι άλλη μια απόδειξη των προοπτικών του κλάδου. Οι επιχειρήσεις αυτές αν και νέες και μικρές (για την ώρα) αποτελούν με την ευελιξία τους ως προς την ανάδειξη και αξιοποίηση των ελληνικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων, μαζί φυσικά με τις παλαιότερες, τον κορμό αυτού του κλάδου. Ωστόσο μια σειρά από στρεβλώσεις της αγοράς και αδυναμίες των Ελλήνων παραγωγών απειλούν το εγχείρημα με αποτυχία. Ακριβώς έτσι συνέβη στο παρελθόν και δεν πρέπει να συμβεί και πάλι. Στόχος του σεμιναρίου είναι να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΠΗΓΗ: VORIA.GR



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr