Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Από 22 έως 24 Μαΐου το 2nd Greek Innovation Forum - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.grΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Πολυήμερη εκδήλωση καινοτομίας, το 2nd Greek Innovation Forum (Research, Design, Technology, Workshops, Conference, Exhibition) διοργανώνουν το Money Show και το Τεχνολογικό Portal «Καινοτομία» από 22 έως 24 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του «Money Show Thessaloniki 2015» που θα πραγματοποιηθεί στο Hyatt Regency Thessaloniki.
Η εκδήλωση (www.greekinnovationforum.eu) περιλαμβάνει Εκθεση Καινοτομίας και Design (Exhibition), ημερίδες για θέματα Καινοτομίας (Workshops) και Συνέδριο Καινοτομίας (Conference). Στη διάρκεια των ημερίδων ενδεικτικά θα παρουσιαστούν θέματα Κατοχύρωσης Βιομηχανικής & Πνευματικής Ιδιοκτησίας και άλλα ενδιαφέροντα θέματα για ερευνητές, ευρεσιτέχνες και για επιχειρηματίες.
To 2nd Greek Innovation Forum έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει στον ίδιο εκθεσιακό χώρο όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.
Συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι κρατικοί και ιδιωτικοί Φορείς, Υποστήριξης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας, Χρηματοδότησης, Ερευνας & Τεχνολογίας/Καινοτομίας, Παροχής Υπηρεσιών.
Κύριος στόχος του 2nd Greek Innovation Forum (http://www.greekinnovationforum.eu) είναι η συνέργεια των παραπάνω κρατικών και ιδιωτικών φορέων.
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και το Thessaloniki Smart Up Innovation Hub υποστηρίζουν το 2nd Greek Innovation Forum και θα συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Το Greek Innovation Forum έχει ξεκινήσει συνεργασία με τις Εκθέσεις Brussels Innova και iENA, το Innovation Forum και το Global Innovation Forum, ενώ έχει συμπεριληφθεί στις Εκδηλώσεις Business Angels Week που διοργανώνονται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Να σημειωθεί ότι το Money Show (www.imoneyshow.eu) είναι ένας 25ετής θεσμός διαλόγου και δικτύωσης, μια διήμερη πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική πολυ-συνεδριακή Εκθεση που πραγματοποιείται δυο φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Athens Hilton – Thessaloniki Hyatt Regency) και διοργανώνεται από την Excess Advertising Organotecnica Group. Περιλαμβάνει κεντρικό συνέδριο & παράλληλα συνέδρια ή φόρα, παράλληλες εκδηλώσεις και δεξίωση, επαγγελματικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συνεργασίας, καθώς και προνομιακή προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μέσω έκθεσης.
Tο Money Show συγκεντρώνει το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω (ανά διοργάνωση) 200 συνεδριακών εκδηλώσεων, 1.000 ομιλητών και 30.000 επισκεπτών.
Οσον αφορά το τεχνολογικό portal «Καινοτομία», αυτό δημιουργήθηκε από μία ομάδα ατόμων (μηχανικών και οικονομολόγων) οι οποίοι μετά από πολυετή ενασχόληση με τις επιχειρήσεις (ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, μηχανικοί παραγωγής, ερευνητές, κλπ), διαπίστωσαν την έλλειψη ενός τεχνολογικoύ portal στο οποίο θα μπορούσαν να ανατρέξουν στελέχη επιχειρήσεων (managers, μηχανικοί, ερευνητές, κλπ) με σκοπό την εύρεση εξειδικευμένης πληροφορίας σε θέματα καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας. Το κενό αυτό προσπαθεί να καλύψει με τη λειτουργία του το «Καινοτομία». Μέχρι σήμερα -όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- είναι ο μοναδικός δικτυακός χώρος στην Ελλάδα όπου υπάρχει συγκεντρωμένος τόσο μεγάλος όγκος πληροφοριών για θέματα καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας.
Το «Kαινοτομία» (http://www.greekinnovation.eu) μέχρι σήμερα συνεργάστηκε ως Χορηγός Επικοινωνίας σε τουλάχιστον 128 Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια & Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις που διοργάνωσαν/διοργανώνουν 69 Φορείς σε 39 διαφορετικές χώρες και σε 5 διαφορετικές ηπείρους. Το επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα που αναζητούν εξειδικευμένες πληροφορίες για θέματα καινοτομίας, εκ των οποίων περίπου το 67% προέρχεται από το εξωτερικό. Το 2013 συνδιοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Εκθεση Καινοτομίας, την «Greek Innovation EXPO 2013».

ΠΗΓΗ:
AGELIOFOROS.GRΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr