Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επιταγή κατάρτισης 3.120 ευρώ σε 7.000 απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Νέο πρόγραμμα voucher υπέγραψε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, για 7.000 θέσεις αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ ηλικίας έως 29 ετών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.
Η «επιταγή» voucher θα αφορά το ποσό των 3.120 ευρώ, για την κατάρτιση και πρακτική άσκηση συνολικά 7.000 πτυχιούχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων και κατά περίπτωση σε θέματα οργάνωσης – λειτουργίας επιχειρήσεων, επαγγελματικής συμπεριφοράς, βασικής επαγγελματικής ορολογίας  και διαχείρισης εργασιακού χρόνου.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ενώ προτεραιότητά του είναι ο σχεδιασμός, η εισαγωγή και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης με σκοπό την ανάπτυξη της απασχολησιμότητας και την αναβάθμιση των προσόντων του προσωπικού κατάρτισης με στόχο μια οικονομία που να βασίζεται στη γνώση.
Ανάμεσα στους στόχους συμπεριλαμβάνεται και επέκταση και θεσμική κάλυψη της πρακτικής άσκησης στις βαθμίδες και στα επίπεδα εκπαίδευσης που έχουν έξοδο στην αγορά εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι πρέπει να αναπτυχθούν κίνητρα τόσο για την αύξηση των συμμετεχόντων μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, καθώς και απόφοιτων επαγγελματικής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για την προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων υποδοχής της πρακτικής άσκησης.
Η πλευρά του ΟΑΕΔ δεσμεύεται να υποστηρίξει δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα (πχ προγράμματα κοινωφελούς εργασίας), που θα καλύπτουν τις παραπάνω κατηγορίες ανέργων.
Περιοχές εφαρμογής της πράξης θα είναι οι Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης, ενώ ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ αγγίζει τα 45 εκατ. Ευρώ.
Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12μηνη, και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2015.
Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ:
e - FOROLOGIA

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr