Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Επτάλεπτα «σφηνάκια» γνώσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  


 Επτάλεπτα «σφηνάκια» γνώσης, δυνατή μουσική, μηνύματα έμπνευσης και ενθάρρυνσης για τις γυναίκες, που επιχειρούν ή σκέφτονται να το κάνουν, από διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απευθείας συνδέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και πολλά παράλληλα δρώμενα. Έτσι γιόρτασε η Ελλάδα για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στις 19 Νοεμβρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Gazarte, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Η Βάσω ΚΟΛΛΙΑ (Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), η  Κατερίνα ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), η Μυλαίδη ΣΤΟΥΜΠΟΥ (Microsoft Hellas), ο Δημήτρης ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ (FAO), η Μαρία ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ (Δημοσιογράφος - Επιχειρηματίας, marymary.gr), ο Δρ. Ιωάννης ΣΑΛΑΜΟΥΡΗΣ (Κοιν.Σ.Επ. knowl & HAEC), ο Δημήτρης ΖΑΦΕIΡΙΑΔΗΣ (Μίλητος Α.Ε.), η Ξένια ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ (Focus Bari), η Τατιάνα ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ (North Tree), ο Γιώργος Πουλάκης (Frog On The Road) και η Κορίνα ΝΑΘΑΝΑΗΛ (Ηatha Yoga) ήταν οι ομιλητές που προσέφεραν «σφηνάκια γνώσης» και πρακτικές συμβουλές για γυναίκες επιχειρηματίες και όσες σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
«Η φωνή της Ελλάδας ακούστηκε σε 143 χώρες και έφθασε με ξεκάθαρο μήνυμα στη Νέα Υόρκη, στα Ηνωμένα Έθνη. Μέσα σε δύο εβδομάδες πετύχαμε τη συνέργεια και εντυπωσιάσαμε με ουσία, εργατικότητα, δημιουργικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας. Η ανταπόκριση φορέων, διακεκριμένων προσωπικοτήτων, εθελοντών και υποστηρικτών τελικώς είναι εφικτή, όταν ο σκοπός λάμψει και πείσει για την ανιδιοτέλεια», δήλωσε η συντονίστρια της εκδήλωσης Όλγα Σταυροπούλου, και Πρέσβειρα για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. 
Μηνύματα υποστήριξης μέσω  βίντεο (βλ. όλα τα βίντεο εδώ) έστειλαν στο ελληνικό κοινό η Ντόρα Μπακογιάννη (Βουλευτής ΝΔ), o Κώστας Χατζηδάκης (Βουλευτής ΝΔ), η Έλλη Στάη (Διευθύντρια thetoc.gr), η Σοφία Μπεκατώρου (Ολυμπιονίκης), ο Πάνος Καρβούνης (Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα), η Πέγκυ Αντωνάκου (Διευθύνουσα Σύμβουλος Microsoft Hellas), η Νίκη Κουτσιανά (Πρόεδρος Apivita), η Χριστίνα Σούζη (Μετεωρολόγος), η Χριστίνα Σακελλαρίδη (Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων), η Ρόδη Κράτσα (Πρόεδρος Ινστιτούτου Κ. Καραμανλή), η Wendy Diamond (συντονίστρια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας), ο Jonathan Ortmans (Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας), ο Αντρέας Στεφανίδης (Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ) κ.ά.
Τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα WED Videoland, ένα οπτικοακουστικό μωσαϊκό που εμπνέει, προσφέρει γνώση και παρουσιάζει γυναικείες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Σύντομα σε αυτήν θα αναρτηθούν και οι ομιλίες/ τα «σφηνάκια» γνώσης της εκδήλωσης. Μία καινοτομία της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα, που δίνεται σε Ελληνίδες επιχειρηματίες, να ετοιμάσουν το δικό τους μονόλεπτο βίντεο και να το αναρτήσουν στην πλατφόρμα, διασφαλίζοντας δημοσιότητα και δωρεάν διαφήμιση για τις επιχειρήσεις τους. Δείτε εδώ πως μπορούν να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία.
Τέλος, η ελληνική προσπάθεια είναι στην κορυφή ανάμεσα σε 144 χώρες σε αριθμό LIKES στην αφιερωμένη σελίδα για την Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Facebook, έχοντας αναπτύξει ήδη μια δυναμική διαδικτυακή κοινότητα υποστηρικτών της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.



ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr