Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2014-2015 - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr




ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr 


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου   έχει διάρκεια 3 μήνες και πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα από 3 ώρες (12 εβδομάδες, 24 συναντήσεις, 72 ώρες διάρκεια) . Η έναρξή του προγραμματίζεται την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2014 και η πρώτη ανοιχτή παρουσίασή του στις 14.09.2014 στις 17.00 (Κυριακή).
Οι μαθητές θα διδαχτούν τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου στη θεωρία και την πράξη, αφού τα κατανοήσουν, θα μάθουν να τα χειρίζονται και να τα συνδυάζουν. Το σεμινάριο έχει πρακτική κατεύθυνση χωρίς να λείπει η παροχή της απαραίτητης θεωρητικής γνώσης μέσω κυρίως της προβολής αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών στον προτζέκτορα.
Ύλη του, αποτελούν οι βασικές αρχές σκηνοθεσίας κινηματογράφου με τις οποίες οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή μέσω ασκήσεων αλλά και με το γύρισμα ολιγόλεπτης ταινίας μικρού μήκους.
Ένα μάθημα την εβδομάδα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σκηνοθετικών ασκήσεων με τον κάθε σπουδαστή να συμμετέχει στο γύρισμα σε άλλο ρόλο κάθε φορά.
Στους μαθητές παρέχονται επιπρόσθετα βασικές γνώσεις διεύθυνσης παραγωγής, σεναρίου, κινηματογραφικής υποκριτικής και διεύθυνσης φωτογραφίας.
10 Μαθήματα για την Ιστορία, Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου 2014-2015
Το σεμινάριο10 Μαθήματα για την Ιστορία, Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου”   έχει διάρκεια 3 ώρες την εβδομάδα.  Θα προβάλλονται αποσπάσματα από αντιπροσωπευτικές ταινίες που ανήκουν στα κυριότερα κινηματογραφικά ρεύματα, σχολές και είδη. Επίσης αποσπάσματα από ταινίες μεγάλων δημιουργών του κινηματογράφου και επιλεγμένων σημαντικών θεματολογιών που σχετίζονται με τη θεωρία και κριτική του κινηματογράφου.  Σύντομα θα ανακοινωθεί ο βασικός θεματολογικός άξονας με τον οποίο θα καταπιαστεί φέτος το σεμινάριο. Σε κάθε συνάντηση θα παραβρίσκονται καλεσμένοι από τον χώρο της θεωρίας και της κριτικής αλλά και δημιουργοί του κινηματογράφου. Η έναρξή του προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου 2014.
Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2014-2015
Το Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια 3 μήνες, πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα και η τιμή του είναι πολύ προσιτή. Κατά τη διάρκειά του θα προταθεί συγκεκριμένη θεματολογία ενώ θα δοθούν στους μαθητές τα κατάλληλα εργαλεία-τεχνικές για να προχωρήσουν στη δημιουργία του δικού τους ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το Σεμινάριο θα συμπληρωθεί με την παροχή των απαραίτητων βασικών γνώσεων στους σπουδαστές της ιστορίας και των σχολών του ντοκιμαντέρ μέσω της προβολής αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες ντοκιμαντέρ στον προτζέκτορα και του σχολιασμού τους.
Σεμινάριο Διεύθυνσης Παραγωγής 2014-2015
Το Σεμινάριο Διεύθυνσης Παραγωγής περιλαμβάνει: Οκτώ μαθήματα γύρω από την παραγωγή στον κινηματογράφο.Η διπλή φύση της κινηματογραφικής ταινίας, ως έργου τέχνης και ως βιομηχανίας.Οριοθέτηση μεταξύ των πολλαπλών επαγγελματικών τίτλων που περιέχουν την λέξη παραγωγός.Το σενάριο ως απόλυτος οδηγός πριν στην διάρκεια και κατά την ολοκλήρωση της παραγωγής.Η ανάλυση του σεναρίου στην διάρκεια των σταδίων προπαραγωγής.Η εύρεση πόρων εντός κι εκτός του επαγγελματικού κυκλώματος παραγωγής.Η οργάνωση της γραφειοκρατίας και ο λογιστικός έλεγχος μιας παραγωγής.Μεταπαραγωγή. Η σύγχρονη στροφή στην παραγωγή του κινηματογράφου.Μια σύνοψη ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες
Η έναρξή του προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου 2014.
Σεμινάριο Συγγραφής Σεναρίου 2014-2015
Το Σεμινάριο Συγγραφής Σεναρίου έχει διάρκεια 3 μήνες (12 συναντήσεις), πραγματοποιείται 1 φορά την εβδομάδα και έχει τιμή προσιτή.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τα «μυστικά» της σεναριακής γραφής, να τους βοηθήσει να χειριστούν δραματουργικά τις ιδέες τους και να τους εξοπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να τις παρουσιάσουν σε ένα επαγγελματικό επίπεδο.
Θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της δραματικής αφήγησης (από τον Αριστοτέλη μέχρι την σύγχρονη αντίληψη ενός κινηματογραφικού σεναρίου) και θα εξεταστούν ζητήματα όπως η αρχική ιδέα και το θέμα ενός σεναρίου, το ύφος και το είδος του, η δραματουργική δομή του και οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ενδιαφέρουσας πλοκής και χαρακτήρων με βάθος. Θα αναλυθoύν επίσης η σημασία του διαλόγου, η χρήση ήχων και εικόνων, ο τρόπος οικοδόμησης του σεναρίου και η γραπτή μορφή του. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα από κινηματογραφικά σενάρια και αποσπάσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών για την καλύτερη κατανόηση όλων των προς συζήτηση θεμάτων.Συνεχείς ασκήσεις συγγραφής θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα του σεμιναρίου θα είναι η συγγραφή από κάθε συμμετέχοντα ενός ολοκληρωμένου σεναρίου μικρού μήκους.
Η έναρξή του προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου 2014.
Τα υπόλοιπα σεμινάρια είναι τα:
Σεμινάριο Διεύθυνσης Φωτογραφίας-Εικονοληψίας, Σεμινάριο Κινηματογραφικής Υποκριτικής
Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα σεμινάρια.
Μπορείτε ήδη να δηλώνετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2014-2015- ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Προβλέπεται έκπτωση για φοιτητές και ανέργους. Σε κάποια από τα σεμινάρια θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικής παρακολούθησης και μαθήματα e-learning (εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω υπολογιστή).
Για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
τηλ. 2130159816 09.00-15.00 καθημερινές κιν. τηλ: 6996112050 και στο e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com

ΠΗΓΗ: CAMERA STYLO ONLINE

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr