Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σύγχυση με τις πληρωμές επιδομάτων πρόνοιας - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Το απαρχαιωμένο σύστημα του Centrelink επιτρέπει σε επιτήδειους να εισπράττουν περισσότερα από όσα δικαιούνται
Bottom of Form
Τα παραθυράκια του συστήματος του Centrelink εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι, προκειμένου να εισπράττουν περισσότερα από όσα δικαιούνται. Στην παραδοχή της δυσλειτουργίας προέβησαν στελέχη του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, καταθέτοντας σε επιτροπή της Γερουσίας. 
Οι εν λόγω δικαιούχοι, που υπολογίζονται σε περίπου 750 χιλιάδες άτομα - σχεδόν 1 στους 10 - αμελούν να ενημερώσουν τις υπηρεσίες για τις αλλαγές στην οικονομική ή την οικογενειακή τους κατάσταση, συνεχίζοντας να εισπράττουν ποσά που εγκρίθηκαν υπό διαφορετικές συνθήκες. Ανάμεσά σ' αυτούς, περιλαμβάνονται φοιτητές που διέκοψαν τις σπουδές τους ή μπήκαν στην αγορά εργασίας, γονείς που κάνουν λανθασμένη πρόβλεψη στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, άνθρωποι που δεν υποβάλουν έγκαιρα φορολογικές δηλώσεις κ.ο.κ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για απλές περιπτώσεις αμέλειας, ή λανθασμένων χειρισμών, δεν λείπουν ωστόσο και οι επιτήδειοι που εσκεμμένα παρέχουν ψευδή στοιχεία. Όλοι, ωστόσο, ελέγχονται από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, το οποίο έχει αναθέσει μέρος της σχετικής διαδικασίας σε ιδιωτικά κέντρα είσπραξης οφειλών, τα οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν 124,8 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο οικονομικό έτος εντοπίζοντας τέτοια περιστατικά. 
Η αποκάλυψη έδωσε λαβή στους επικριτές του συστήματος πρόνοιας της Αυστραλίας για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις, θεωρώντας ότι ενθαρρύνει την παρασιτική συμπεριφορά, ωστόσο τονίζεται ότι, αυτά που πιθανόν χάνει η πολιτεία από τις επιπλέον πληρωμές, ισοσκελίζονται από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Στο 90% των περιπτώσεων, οι δικαιούχοι επιδομάτων που εισέπραξαν περισσότερα από όσα δικαιούνται, επέστρεψαν την διαφορά.
Και μπορεί η πολιτεία να καταφέρνει εκ των υστέρων να διορθώσει τις αδικίες, ωστόσο σχεδιάζονται μία σειρά μέτρων πρόληψης για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Το σημαντικότερο αφορά στον εκσυγχρονισμό του Centrelink, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα πληρωμών με ένα καινούριο, το οποίο θα βρίσκεται σε απ' ευθείας σύνδεση με άλλες υπηρεσίες, καταγράφοντας αυτόματα οποιαδήποτε αλλαγή πληροφορίας, ενώ παράλληλα θα είναι πιο εξυπηρετικό και για τους χρήστες. 
Στα επί μέρους μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται και μηχανισμοί παρακολούθησης της κατάστασης των δικαιούχων. Προβλέπεται, λόγου χάρη, ο συστηματικός έλεγχος της παρουσίας των φοιτητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να καταγράφεται οποιαδήποτε αλλαγή της κατάστασής τους, σχετικά με τις σπουδές και την αγορά εργασίας.


ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr